4.5.14

ΟΔΟΣ: Το "όραμα" της σημερινής διοίκησης του δήμου



Τον Οκτώβριο του 2012, μετά από κοινή ανακοίνωση τριών εφημερίδων της Καστοριάς (μια απ’ αυτές η ΟΔΟΣ), με την οποία διαμαρτύρονταν για άνιση μεταχείριση και ζητούσαν από τον Δήμο Καστοριάς και ειδικά την αντιδημαρχία οικονομικών να εκπληρώνει την δεσμευτική υποχρέωση ίσης μεταχείρισης των εφημερίδων, ο αντιδήμαρχος Καστοριάς κ. Τρύφων Πολυγιάννης, ύστερα από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (23-10-20120) στην διάρκεια και εξέλιξη της συνέντευξης που παραχωρούσε σε ανοικτά μικρόφωνα μπροστά σε εκπροσώπους ΜΜΕ, χωρίς να έχει απαντήσει στις εφημερίδες, προέβη σε σχόλια και «καταγγελία» γεγονότος, στο οποίο ενέπλεξε την ΟΔΟ.

Μόνο που το γεγονός δεν ήταν ακριβές και τα σχόλια διόλου ψύχραιμα, αλλά επιεικώς προσβλητικά. Καμιά αδικαιολόγητη συμπεριφορά δεν είναι σωστή, πόσο μάλλον όταν εκδηλώνεται από πρόσωπο με δημόσιο αξίωμα.

Η ΟΔΟΣ με δημοσίευμά της, διευκρίνισε ότι για την άδικη επίθεση, ο εκδότης της θα προσέφευγε δικαστικά, όπως και έγινε. Με αποτέλεσμα να ασκηθεί ποινική δίωξη και να ακολουθήσει παραπομπή.

Ωστόσο, έστω και με καθυστέρηση 1,5 έτους, ο κ. Τρύφων Πολυγιάννης αντιδήμαρχος Καστοριάς, την περασμένη Δευτέρα στο Δικαστήριο παρέσχε τις εξηγήσεις που αναμένονταν, ζητώντας ταυτόχρονα μια απλή συγνώμη για τους ισχυρισμούς και το ότι ο ίδιος δεν είχε ενημερωθεί για την αλήθεια. Αυτά έγιναν αποδεκτά και το θέμα έληξε, με ανώδυνο τρόπο και χωρίς περαιτέρω αντιδικίες.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 23 Ιανουαρίου 2014, αρ. φύλλου 724


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ