24.5.14

ΟΔΟΣ: Πριν πέσουν οι τίτλοι του δεύτερου μέρους


ΟΔΟΣ 27.2.2014 | 729

πάθημα-μάθημα για  επίδοξους αυθέντες, αφέντες ή και προστάτες του νομού και του κόσμου μιας παράταξης



ΤΙΣ ΩΡΕΣ που η εφημερίδα «έκλεινε» την ύλη της και όδευε στο τυπογραφείο, στην δίκη για τα «δομημένα ομόλογα» υπήρχε μόνο η πρόταση ενοχής του Εισαγγελέα. Προκαλώντας σοβαρούς κλυδωνισμούς στο πολιτικό κλίμα.

ΒΕΒΑΙΑ εξ αιτίας της δίνης στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα η δίκη διεξήχθη αρκετά απαρατήρητη από το ευρύ κοινό. Καμία σχέση με ό,τι αντίστοιχο συνέβη στις δίκες Τσοχατζόπουλου ή Παπαγεωργόπουλου.

ΚΙ ΟΜΩΣ η ουσιαστική σημασία της υπόθεσης αυτής είναι το ίδιο, αν όχι πολύ περισσότερο σημαντική. Διότι η υπόθεση όταν αποκαλύφθηκε, δεν οδήγησε απλά στις αιφνίδιες εκλογές του 2007, αλλά σηματοδότησε και το τέλος του πολιτικού νεποτισμού, όπως το είχε γνωρίσει η Ελλάδα για τρεις και πλέον δεκαετίες.

ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ, βασικός κατηγορούμενος είναι ο κ. Α. Σημαιοφορίδης, γιος του τέως βουλευτή Καστοριάς κ. Κ. Σημαιοφορίδη. Ο οποίος διετέλεσε υπουργός επί κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας αλλά και πανίσχυρος γενικός διευθυντής του κόμματος στην πιο κρίσιμη ίσως πολιτική περίοδο από την ίδρυσή της.

ΔΗΛΑΔΗ, όταν μετά τις εκλογές του 2004 πρωθυπουργός ήταν ο κ. Κώστας Καραμανλής, που είχε γοητεύσει τους πάντες με την υπεροχή ακόμη και της… γλώσσας του σώματος, έναντι του βασικού του αντιπάλου Γ. Παπανδρέου που εμφάνιζε, τουλάχιστον στην αρχή ακόμη και εκφραστικά κενά.

ΕΤΣΙ οι εξελίξεις για την τύχη του κατηγορουμένου μοιάζουν να εισέρχονται οριστικά στην ευθεία, πριν πέσουν οι τίτλοι του δεύτερου μέρους.

ΚΑΜΙΑ καταδίκη και καμιά ποινή δεν νοείται με μόνη την πρόταση του Εισαγγελέα. Άλλωστε ύστερα από τις αγορεύσεις των συνηγόρων την ετυμηγορία, για ενοχή ή αθωότητα θα την απαγγείλουν οι δικαστές εφέτες.

ΩΣΤΟΣΟ, μετά από ακροαματική διαδικασία πολλών μηνών, διάρκεια που δείχνει την πολυπλοκότητα και σοβαρότητα της υπόθεσης, αλλά και την διάθεση του Δικαστηρίου να εξιχνιάσει τις τυχόν ποινικές ευθύνες των κατηγορουμένων, που βαρύνονται με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, γεγονός που υποχρεώνει ακόμη μεγαλύτερη φειδώ και προσοχή στην προσέγγιση των εισαγγελικών αρχών αλλά και του Δικαστηρίου, προφανές είναι ότι η πρόταση ενοχής, είναι ένας σοβαρός παράγοντας στην δικαστική εξέλιξη.

ΟΣΟ για τις πολιτικές ευθύνες, που αναμφίβολα υπάρχουν, είναι εξαιρετικά σοβαρές και θα πρέπει κάποια στιγμή να τις συζητήσει ο πολιτικός κόσμος.

ΜΠΟΡΕΙ βεβαίως κάποιες άλλες από τις κατηγορίες, όπως της απιστίας, να πρέπει κατά τον εισαγγελέα, να κριθεί ότι αναφέρονται σε πράξεις που έχουν απωλέσει την ποινική τους αυτοτέλεια και έχουν απορροφηθεί από την πράξη της απάτης, σε βαθμό κακουργήματος.

ΟΜΩΣ αυτή η εξέλιξη, εκτιμάται ότι δεν ωφελεί ακριβώς και ότι αντίθετα, μάλλον καθιστά πιο επιβαρυντική την δικαστική εξέλιξη της απαίτησης.

ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ και να είναι η απόφαση του Δικαστηρίου, και ειδικά στην αρνητική για τον κατηγορούμενο εξέλιξη, αυτός διατηρεί το δικαίωμα να προσφύγει στο Εφετείο, οπότε μέχρι την τελεσίδικη δικαστική κρίση, η ενοχή και η ποινή, θα είναι υπό αίρεση, ακόμη και στην περίπτωση αυστηρής καταδίκης και ποινής.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ έτσι ή αλλιώς είναι συνταρακτική για την Καστοριά. Όχι μόνο επειδή το κομματικό πολιτικό κατεστημένο, της Ν.Δ αυτή την φορά δέχεται βαρύτατο πλήγμα, το βαρύτερο που δόθηκε ποτέ σ’ αΥτό το κόμμα. Ανάλογο με αυτό που επιφυλάχθηκε στο ΠαΣοΚ στις τελευταίες εκλογές, οπότε και κατέρρευσε στην Καστοριά.

ΕΝΩ μόλις την τελευταία στιγμή ο τ. βουλευτής του ΠαΣοΚ και τέως υπουργός πρόεδρος της Βουλής, για να μη παρασυρθεί από την δίνη του καταποντισμού, μιας και είχε παραιτηθεί ο εγγονός πρωθυπουργού και γιος πρωθυπουργού, τ. πρωθυπουργός κι’ ο ίδιος κ. Γεώργιος Παπανδρέου, πρόλαβε και εγκατέλειψε το σκαρί του ΠαΣοΚ που ήδη «έμπαζε».

ΓΕΓΟΝΟΣ είναι ότι η Νέα Δημοκρατία δέχεται βαρύτατο πλήγμα στο γόητρό της. Μιας οργάνωσης η οποία επέτρεπε σε πολιτικά και κυβερνητικά όργανά της, στην πιο κρίσιμη περίοδο μετά το 2004, να λειτουργούν στο εσωτερικό της, φέουδα και ομάδες με περίπου παρακρατική και παράνομη δράση.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ όμως διατηρεί σε ικανοποιητικό βαθμό τα ποσοστά της, γεγονός που πιστοποιεί ότι ο κόσμος της Καστοριάς, που είναι προσανατολισμένος στα αστικά κόμματα δυτικού τύπου, και όχι σε κόμματα προστασίας από τους ψεκασμούς και τον δάκο, απαιτεί.

ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ το πάθημα της πολιτικής οικογένειας Σημαιοφορίδη, που γι’ αυτή την δοκιμασία αξίζει σεβασμού και κατανόησης, να γίνει σε κάθε περίπτωση μάθημα για τους επίδοξους αυθέντες, αφέντες ή και προστάτες του νομού και του κόσμου της παράταξης αυτής.

ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ της οποίας ανδρώθηκαν παρασιτικά φαινόμενα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο περνούν στο περιθώριο.

ΕΝΩ χάρη στην συγκυβέρνηση με το ΠαΣοΚ, πέρασε η ευθύνη διαφύλαξης της χώρας από κάθε είδους περιπέτειες, τύπου Μέσης Ανατολής, Ανατολικής Ευρώπης ή Λατινικής Αμερικής. Στις περιοχές στις οποίες η απελπισία και ο αποκλεισμός, συνθέτουν την κατάσταση. Μια κατάσταση στο χειρότερο δυνατό ναδίρ της.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 27 Φεβρουαρίου 2014, αρ. φύλλου 729


12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24/5/14

    Είναι αλήθεια ότι ο κ. Σημαιοφορίδης αντικαθιστά στα "σχέδιά" τον Ιάκωβο αντί του Αγαπίου; Σε περίπωση που η ετυμηγορία του Δικαστηρίου είναι καταφατική. Και γι' αυτό υποστηρίζει τον κ Χατζησυμεωνίδη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/5/14

    Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους... λεβέντες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/5/14

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/5/14

    Πότε θα βγει η απόφαση του Δικαστηρίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/5/14

    Κυριακή κοντή γιορτή. Θα πέσει η αυλαία τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/5/14

    @Ανώνυμος 4
    Η απόφαση του Δικαστηρίου αναβλήθηκε για δεύτερη φορά, προφανώς λόγω εκλογών. Θα γίνει γνωστή αρχές Ιουνίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος24/5/14

    Γκαίμπελς θυμίζει το πρώτο σχόλιο.
    Από άλλού ξεκινάει στον Χατζησυμεωνίδη καταλήγει η λάσπη του!
    Μη τρελαίνεσθε, εντιμότατοι... όλοι θα πάρετε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος24/5/14

    @7
    Γκαίμπελς είσαι εσύ! Είναι προφανές ότι είσαι στην ομάδα του Μανώλη και υπό το κράτος του πανικού τα "παίξατε"!
    Αύριο τελειώνει η εποχή Σημαιοφορίδη-Χατζησυμεωνίδη-Θεοδοσόπουλου.
    Αντίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος25/5/14

    Γκαίμπελς ξέρουμε ποιος είναι. Αυτός που διορίσθηκε δήμαρχος επί Χούντα και συνεχίζει μέχρι σήμερα τις γκαμπελικές πρακτικές.
    Είναι ο ίδιος που υποστηρίζει ΜΧ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος25/5/14

    Βρε το κακό δεν είναι να βγει ο Μανόλης.
    Το κακό είναι να βγει ο άλλος και να μην έχει κατάλληλους να στελεχώσουν τις θέσεις και να δουλέψουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος25/5/14

    Καλό βόλι σ' όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ-Α-Α !29/5/14

    Είδηση :

    http://www.ysterografonews.gr/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1/3654-%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%87%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-12-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-13-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CE%BF%CE%BC%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF-%CF%84%CF%89%CE%BD-280-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ