6.5.14

Λόγος & Αντίλογος

Η σπηλιά του δράκου

Ένα δράκο είχε παλιά η Καστοριά που βρήκε για κατοικία αυτή τη σπηλιά.  Στην αρχή δυσκολεύτηκε δεν τον χωρούσε αλλά σιγά σιγά κατάφερε και πήγε αρκετά βαθειά. Πέρασε από τρεις λίμνες και στενά όπου έφθασε στα 300 μέτρα κι άραξε κανονικά.
Στην τρύπα αυτή, πρώτος μπήκε με φόβο ο Κώστας Φράσιας, μακαρίτης πια και είδε τον δράκο. Τον βρήκε πάνω σ’ ένα βράχο να κοιμάται αλλά ξαφνιάστηκε από τον Κώστα που τον είδε όρθιο να κινείται, ξύπνησε, κατέβηκε από τον βράχο γιατί νόμισε πως έβλεπε κι άλλο δράκο… τον Κώστα.
Σε λίγο συνήλθε και ζήτησε από τον Κώστα να φροντίσει τη σπηλιά και υποσχέθηκε πως θα φύγει για άλλη φωλιά. Έτσι άδειασε από τον δράκο η σπηλιά κι ανέλαβε να την αξιοποιήσει η Καστοριά.
Ύστερα από πολλά χρόνια ανακαινίσθηκε του Δράκου η σπηλιά. Έγινε σπουδαία δουλειά και αποκαλύφθηκε του σπηλαίου η προικιά. Τώρα τρία αγόρια και δυο κορίτσια ξεναγούνε καθημερινά και υπερηφανεύεται για το σπήλαιο η Καστοριά.

Ν. Πρώιος

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 30 Ιανουαρίου 2014, αρ. φύλλου 725

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ