9.5.14

ΜΕΤ: Τελευταία αναμετάδοση της φετινής σαιζόν με Flórez



Με μια από τις πιο απολαυστικές κωμικές όπερες του Gioachino Antonio Rossini (1792 -1868), την Σταχτοπούτα (πρεμιέρα στο Teatro Valle της Ρώμης στις 25 Ιανουαρίου 1817), ολοκληρώνεται το Σάββατο το φετινό πρόγραμμα των απ’ ευθείας αναμεταδόσεων της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για μία παλιά παραγωγή της ΜΕΤ (του 2009, με την Elīna Garanča) που λόγω της τότε επιτυχίας της επαναλαμβάνεται στην φετινό σαιζόν.

Η Σταχτοπούτα ή Ο θρίαμβος της καλοσύνης, όπως είναι ο πλήρης τίτλος της όπερας (La Cenerentola, ossia La bontà in trionfo), αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του οπερατικού ρεπερτορίου. Ο Ροσσίνι και ο λιμπρετίστας του Γιάκοπο Φερρέττι δανείζονται στοιχεία από το κλασικό παραμύθι του Περρώ, δημιουργώντας τη δική τους εκδοχή.

H Joyce Di Donato ερμηνεύει την πρώτη της παράσταση στη Met του ομώνυμου ρόλου στη Σταχτοπούτα του Rossini με τον κορυφαίο τενόρο του μπελκάντο Juan Diego Flórez (φωτογραφία πάνω και ένα encore κάτω της πρόσφατης παράστασης της 6 Μαΐου) στον ρόλο του γοητευτικού πρίγκιπά της.  Ο πρώτος μαέστρος της Met Fabio Luisi διευθύνει ερμηνευτές που περιλαμβάνουν: τον Pietro Spagnoli στο ντεμπούτο του στη Met στον ρόλο του υπηρέτη Νταντίνι, τον Alessandro Corbelli στον ρόλο του θετού πατέρα της Σταχτοπούτας Ντον Μανίφικο, και τον Luca Pisaroni στον ρόλο του δασκάλου του Ντον Ραμίρο.

Εισιτήρια: 18,00 €
φοιτητικό-ΑΜΕΑ-παιδικό: 13,00 €
Με το κουπόνι της ΟΔΟΥ: 9,00 €.

Διευθυντής ορχήστρας: Fabio Luisi
Σκηνοθεσία: Cesare Lievi
Σκηνικά-κοστούμια: Maurizio Balò 
Αντζελίνα: Joyce Di Donato
Ντον Ραμίρο: Juan Diego Flórez
Νταντίνι: Pietro Spagnoli
Ντον Μανίφικο: Alessandro Corbelli
Αλιντόρο: Luca Pisaroni




Rossini: La Cenerentola
Απ' ευθείας από την Νέα Υόρκη στην αίθουσα του TEI Καστοριάς
Σάββατο 10.5.2014 στις 19:55


* * *
Αίθουσες προβολής: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, Μυτιλήνη - Δημοτικό Θέατρο, Λευκάδα - Δημοτικός Κινηματογράφος "Απόλλων", Κύπρος - θέατρο "Ριάλτο", Καστοριά - αμφιθέατρο ΤΕΙ, Χανιά - Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, Κέρκυρα - Φιλαρμονική Εταιρεία "Μάντζαρος", Λουτράκι - Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο και Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας.
* * *


2014-2015


Τη συνεργασία με την Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης μέσω το ομίλου Αντέννα εξασφάλισε η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Καστοριάς Ορεστιάς και για την ερχόμενη σαιζόν 2014-2015 η οποία θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2014 προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής. 

11 Οκτωβρίου 2014
Verdi: Macbeth

18 Οκτωβρίου 2014
Mozart: Le Nozze di Figaro (νέα παραγωγή)

1 Νοεμβρίου 2014
Bizet: Carmen

22 Νοεμβρίου 2014
Rossini: Il Barbiere di Siviglia

13 Δεκεμβρίου 2014
Wagner: Α Die Meistersinger von Nürnberg

17 Ιανουαρίου 2015
Lehár: The Merry Widow (νέα παραγωγή)

31 Ιανουαρίου 2015
Offenbach: Les Contes d'Hoffmann

14 Φεβρουαρίου 2015
Tchaikovsky: Iolanta / Bartok: Bluebeard's Castle (νέα παραγωγή)

14 Μαρτίου 2015
Rossini: La Donna del Lago (πρεμιέρα ΜΕΤ)

25 Απριλίου 2015
Mascagni: Cavalleria Rusticana / Leoncavallo: Pagliacci (νέα παραγωγή)

Επίσης το ερχόμενο φθινόπωρο πρόκειται να προβληθούν και παραστάσεις μπαλέτου του Royal Ballet της Royal Opera House του Λονδίνου.


Σχετικές παραπομπές: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ