22.6.14

Λόγος & Αντίλογος





Προς την Εφημερίδα
“ΟΔΟΣ” στην Καστοριά

Κύριε Διευθυντή,

Στην εφημερίδα “ΟΔΟΣ” 727 / 13.2. 2014 φιλοξενείτε κριτικό κείμενο του κου Λάζαρου Νικηφορίδη που αναφέρεται σε δημοσίευμα, στην εφημερίδα σας, του αποβιώσαντος Περδίκκα Παπακώστα.
Παρακαλώ δεχθείτε στην εφημερίδα σας ένα πολύ μικρό σχόλιό μου, σαν δέουσα απάντηση στο κείμενο του κου Λ. Νικηφορίδη.

Κύριε Νικηφορίδη,

Πολύ ενδιαφέρουσα η φιλολογική κριτική σας για το γραπτό μνήμης του Περδίκκα Παπακώστα στην εφημερίδα “ΟΔΟΣ”.
Το “δεξιάς, σαφώς ακραίας αποκλίσεως” περιεχόμενο της κριτικής σας αυτής και κυρίως το πνεύμα που πλούσια σ’ αυτήν περιέχεται για φρονιμότερο φρόνημα, αποδεικνύει ότι ενώ ο κόσμος έχει αλλάξει, κάποιοι δημοσιεύουν ακόμα και τώρα κείμενα αιχμάλωτα της περιόδου πριν το 1949. Είναι άραγε τόσο δύσκολο να δει κανείς την πραγματικότητα;

Αλλά για τις γραμματικές και συντακτικές παρατηρήσεις σας για το κείμενο του Περδίκκα Παπακώστα πρέπει να εξάρει κανείς ιδιαίτερα τον αναδεικνυόμενο ζήλο σας να διορθώσει, “εκ καθήκοντος”, ο ειδήμων φιλόλογος το κείμενο του αδαούς (φιλολογικά) χημικού, που αναφέρεται σε ένα αληθινό γεγονός, απ’ τα πολλά τέτοια που συνέβαιναν τότε.
Αυτά, απλά και χωρίς τίποτε άλλο.

 Νίκος Χ. Πασαλίδης
 απ’ την Αυγή


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 13 Μαρτίου 2014, αρ. φύλλου 731


Σχετικά κείμενα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ