9.6.14

Λόγος & Αντίλογος

Το ξαναγράψαμε... δεν το γράψαμε για κωφάλαλους... τότε θα ήμασταν επιεικείς και θα ήταν το λάθος δικό μας. Το διαμηνύσαμε στους έχοντας ώτα και σε μεγάλο μέγεθος. Το ξανατονίζουμε και σήμερα, γιατί το πρόβλημα γίνεται εντονότερο και πολύ επικίνδυνο. Με το θέμα των τελευταίων σεισμών νομίζω πως θέλει την σκέψη του. Θα βρεθείτε οι υπεύθυνοι με τις ευθύνες του ηθικού αυτουργού... Γιατί αυτή η αδιαφορία θα σας υποχρεώσει να κάνετε τον κακομοίρη, και με κάθε τρόπο τον ανεύθυνο, όπως έγινε κατά το παρελθόν με το πόσιμο νερό που λερώθηκε μη το ξεχνάτε, και ζητήσατε ν’ απαλλαγείτε από την όποια ευθύνη γονυπετείς.
Μηχανικούς διαθέτουν οι υπηρεσίες σας πολλούς και με αντικείμενο ειδικά, από εκτιμητές και αξιόλογους για τον αποχαρακτηρισμό ετοιμόρροπων κτισμάτων, όρα πνευματικό κέντρο και άλλες ειδικότητες. Δεν θα υποβληθείτε σε πρόσθετα έξοδα για μια νέα επιτόπια έρευνα γύρω από τον πολυσύχναστο περιβόητο εσωτερικό γύρο λίμνης για να διαπιστώσετε και ιδίοις όραση τα τεκταινόμενα. Εξάλλου είναι εύλογο αίτημα όλων των κατοίκων της πόλεως που αγαπούν το περιβάλλον γύρω από τον χώρο αυτό, γιατί θέλουν να το απολαμβάνουν τόσο οι γυμναζόμενοι, όσο και οι πεζοί, αλλά και οι χιλιάδες επισκέπτες-τουρίστες με κάθε μέσο, διερχόμενοι με κάθε μέσο στον όμορφο γύρω της λίμνης διαπίστωσαν ένα φυσικό κίνδυνο, δεν πρέπει να ζητήσουν προστασία; Πού το λάθος; Ή μήπως είναι αντιπολιτευτικό ζήτημα;
Όποια κι αν είναι η σκέψη γι’ αυτή την καταγγελία, δεν παύει να είναι κίνδυνος σοβαρός και οφείλετε να μας προστατέψετε.
Δυστυχώς η φυσική και απότομη κλίση του εδάφους του βουνού προς την λίμνη σε αρκετά σημεία, ο κίνδυνος από κατολίσθηση βράχων είναι προφανής, αφού η σύσταση των βράχων κυρίως είναι σχιστόλιθοι, πορώδεις, τόσο η φυσική του φθορά όσο και η διάνοιξη του δρόμου εδώ και 50 χρόνια με εκρηκτικά δημιούργησαν αυτούς τους κρεμασμένους φονιάδες.
Θα σας τα υποδείξουμε τα σημεία αυτά. Είναι πολλά, αλλά τα πιο επικίνδυνα και της αμέσου αντιμετωπίσεως των ευτυχώς είναι λίγα και εντοπίζονται προ της Μαυριωτίσσης και στην Μύτκα προς το Απόζαρι, όπου χρειάζονται ακόμα και σήτες για τη μη πτώση των βράχων. Φυσικά πρέπει να γίνει και ένας πιο ενδελεχής έλεγχος στις γκαλιότρυπες και σ’ όλο τον γύρο.
Προσωπικά έκανα και μια επιτόπια επίσκεψη στους χώρους αυτούς με εντεταλμένο μηχανικό του δήμου κατά το παρελθόν (εντολή δημάρχου, αλλά ευτυχώς ως τώρα δεν έγινε το κακό, αλλά φόβος μεγάλος στο μέλλον). Γι’ αυτό σας ξαναενοχλούμε εντονότερα και επιτέλους το αξιώνουμε σαν δημότες. Σας το θυμίζουμε και σήμερα για να σώσουμε ζωές. Γνωστό τοις πάσι... τι έγινε στα και στα Τέμπη. Πλην όμως δεν σταματούμε εδώ.
Θα αναφερθούμε και σε δυο ακόμη σχετικά με το πρώτο μας θέμα προβλήματα. Το προλαμβάνειν προτιμότερον του θεραπεύειν.
Το πρώτο αφορά τα τεράστια μέχρι και 30 μέτρα ύψους λευκάδια τόσο μπροστά από τον οικοδομή κ.Ιωάννου Μαργαρίτη Μαυριωτίσσης 11, όσο και στο οικόπεδο κ.Κοκκινέλη Νο.13 και του οικοπέδου της κ.Μαρίας Πεκμεζάρη Μαυριωτίσσης 15. Η κλίσις ή καλύτερα το λύγισμα αυτών των λευκαδιών προς τον δρόμο με φόβο να δολοφονήσουν κόσμο και δεύτερο να κόψουν τα καλώδια της ΔΕΗ που ηλεκτροδοτούν το νοσοκομείο και κατ’ επέκταση τον δρόμο και τον σπήλαιο-Μαυριώτισσα.
Το δεύτερο θέμα: Από την πλευρά της λίμνης έχουν φυτρώσει διάφορα δένδρα, όπως πλατάνια και λευκάδια και ιτιές, τα οποία λύγισαν και φθάνουν μέχρι το νερό. Όλοι έχουμε δει τη ζημιά που προκαλούν αυτά τα χωρίς ρίζες δένδρα, στα ντουβάρια της λίμνης και όταν πέφτουν παίρνουν μαζί τους και τον μισό δρόμο. Η καταστροφή είναι μεγάλη και δεν επισκευάζεται εύκολα. Αυτά που σας υποδεικνύουμε είναι εντός της δικαιοδοσίας του δήμου και της ΔΕΗ. Είναι εύκολο με μια περιπατητική βόλτα να τα δείτε και να προχωρήσετε άμεσα στην διόρθωση-κοπή κ.λπ. Αυτή τη στιγμή κοντά στο τελευταίο σπίτι έπεσε στη λίμνη μια ιτιά. Υπάρχει μάρτυρας. Εδώ σταματάμε αυτή την υπενθύμιση σας για το χρέος προς τους δημότες σας. Αν κάνουμε λάθος να μας απορρίψετε ως συκοφάντες.
Με εκτίμηση
Ν. Πρώιος


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 13 Μαρτίου 2014, αρ. φύλλου 731


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ