19.6.14

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


ΟΔΟΣ 19.6.2014 | 745

Το μοναδικό  όπλο της Καστοριάς

στην διεκδίκηση της Αρχιτεκτονικής Σχολής


Η διάθεση του σχολικού κτηρίου της Κουμπελίδικης, για το 1ο δημοτικό σχολείο στο οποίο φοιτούν ελάχιστες δεκάδες μαθητών, για ένα-δύο ή όσα χρειαστούν σχολικά έτη, αποτελεί την τελευταία πράξη, στην ιστορία της Αρχιτεκτονικής Σχολής.Όχι μόνο θα προκληθούν φθορές και καταστροφές που θα απαιτούν σύντομα ανακαινίσεις και επισκευές, αλλά θα εξουδετερώσει το μοναδικό όπλο της Καστοριάς, στην διεκδίκηση της Σχολής.Την ίδια ώρα, ακόμη και να ήταν αναπόφευκτη η μεταφορά των μαθητών, αυτή θα μπορούσε να γίνει στο άρτιο σχολικό κτήριο της κάποτε Πρόνοιας (το κτήριο δίπλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, πρώην Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης). Κι’ όμως ο Δήμος Καστοριάς υποκύπτοντας σε πιέσεις, επιπόλαιες και κοντόφθαλμες προσεγγίσεις, επέλεξε την χειρότερη λύση για το μέλλον του τόπου.

Διαβάστε επίσης:

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΣΕΜΑΝΗ:
Γυρίζουμε σελίδα

ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α. ΔΑΟΥΤΟΠΟΥΛΟΥ:
Λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά…

ΒΑΣΙΛΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ:
-Αν δεν... πραγματοποιούνταν το κίνημα του 1935
-Αν δεν… καταργούνταν τα πολιτικά κόμματα με την επιβολή, από τον Γεώργιο, της δικτατορίας του Μεταξά

ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΠΑΤΡΩΝΟΥ ΠΑΠΑΤΕΡΠΟΥ:
Νώντας

Αρχιτεκτονική Σχολή: Θ. Καρυπίδης

Μετά το μνημόνιο, τι;

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 19.6.2014 | 745

28 σχόλια:

  1. Aggelos Kedros [από facebook]18/6/14

    γιατι δεν ψαχνεις να ρωτησεις ποσα χρηματα χρειαζονται για να παει το δημοτικο σχολειο στο ΚΠΕ και μετα να γραψεις το αρθρο???ασε που πιστευω οτι εισαι ο μονος που πιστευει στην αρχιτεκτονικη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατερίνα18/6/14

    @ Aggelos Kedros
    150.000,00 ευρώ και πλέον θα στοιχίσει η μετατροπή του Γυμνασίου για να υποδεχθεί το… Δημοτικό Σχολείο!!!!! Γιατί δε ρωτάς πρώτα για το κονδύλιο που ενέκριναν, για να μετατρέψουν και πάλι το Γυμνάσιο από Αρχιτεκτονική σε Δημοτικό, και μετά να σχολιάσεις; Γιατί να μην πάνε αυτά τα χρήματα στο κτίριο του ΚΠΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/6/14

    Πώς το φχαριστιέται η ψυχή κάποιων με τα εμπόδια που θέτουν στην διεκδίκηση της Αρχιτεκτονικής Σχολής και θα μείνει η Καστοριά τσούτσι!
    Τύφλα νάχουν οι ωχτροί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aggelos Kedros [από facebook]18/6/14

    εχεις παει να δεις αν ειναι αρτιο οπως το λες???ουτε αυλη εχει αλλα γραφεις γιατι εξυπηρετεις συμφεροντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατερίνα18/6/14

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βασιλική Χατζηπάντου [facebook]18/6/14

    Ας ήταν μια φορά αυτή η πόλη να ομονοούσε για το καλό της...! Μια φορά έστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλεκα Μπακαλη [facebook]18/6/14

    Εσεις κύριε μου που τοσο εύκολα προτείνετε λύση για τη μεταστέγαση του πρώτου δημοτικου στο Κπε,θα στελνατε το παιδι σας σε ενα κτίριο χωρις καμια υποδομή και χωρις ουτε καν υποτυπώδες προαύλιο χώρο;Στηριξτε λοιπον αλλού τα πολιτικοοικονομικα συμφέροντα τα δικα σας και των "φιλων" σας και σταματήστε να παίζετε με την ασφάλεια των 90-100 μαθητων που εσεις βλέπετε σαν αριθμό και οχι σαν οντότητες που εχουν δικαίωμα σε ενα σωστό μαθησιακό περιβάλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Άγγελε Κέδρε, και κυρία Αλέκα Μπακάλη,
    Διευκρινίστε σας παρακαλώ ποια συμφέροντα υπηρετώ, διαφορετικά αν δεν έχετε κατά νου κάτι ανακαλέστε άμεσα, τώρα.
    Παναγιώτης Μπαïρακτάρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aggelos Kedros [από facebook]18/6/14

    πες μας πρωτα εσυ ποια συμφεροντα κανει ο δημος και μετα θα σου απαντησω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αλεκα Μπακαλη [facebook]18/6/14

    Αποδείξεις σαφώς και δεν διαθέτω αλλα για να υποστηρίζετε με τόση θερμη κατι το οποίο εχει ήδη χαθεί και με το να αναφέρεστε συνεχεια στο σχολείο,εμενα προσωπικά μονο υποψίες μπορει να μου προκαλεί αυτη η στάση.δεν μπορω να δεχτώ οτι είστε τοσο κατα της ασφαλειας των παιδιων χωρις κάποιο λόγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος18/6/14

    Προς κ. Aggelos Kedros & κ. Αλέκα Μπακάλη:Επαναλαμβάνω, αν δεν ανακαλέσετε περί οικονομικών και άλλων συμφερόντων, σύντομα θα λογοδοτήσετε. Και θα δούμε τι θα πείτε τότε.
    Παναγιώτης Μπαϊρακτάρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Aggelos Kedros [από facebook]18/6/14

    για οικονομικα δεν μιλησε κανενας παναγιωτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αλεκα Μπακαλη [facebook]18/6/14

    Ξεχνάτε κύριε Μπαϊρακτάρη οτι η αρχιτεκτονική εχει χαθεί εδω και καιρο,οποτε εξηγηστε μας για ποιο λόγο το κτίριο να ερημώνει και να βανδαλιζετε απο ατομα που φυσικά και δεν ειναι μαθητές του δημοτικου.Να γινόταν εκει ενα πνευματικό κεντρο ναι να το δεχτώ,αλλα να μένει ενα κτίριο ετσι μονο και μονο για να εξυπηρετεί ψεύτικους και ανυπόστατους πόθους οχι δεν το δέχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αλεκα Μπακαλη [facebook]18/6/14

    Ανακαλώ περί οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων γιατι απλα δεν εχω αποδείξεις αλλα τοσο μενος προς τους μαθητές ενός σχολειου δεν μπορω να το εξηγήσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Aggelos Kedros [από facebook]18/6/14

    Kυριε μπαιρακταρη ανακαλω και εγω περι συμφεροντων αλλα θα απαιτησω μια απαντηση απο εσας σε ποια συμφεροντα υπεκυψε ο δημος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Aggelos Kedros [από facebook]18/6/14

    περιμενω την απαντηση σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αλεκα Μπακαλη [facebook]18/6/14

    Και σε οτι αφορά την καταλληλότητα και την αναγκαιότητα ανακατασκευής του δημοτικου,καλο θα ηταν να ενημερωθείτε για το πόρισμα της υγειονομικής υπηρεσίας.μιλαμε για την υγεια των παιδιων μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κύριε Κέδρε,
    Διαβάστε καλύτερα το άρθρο, γιατί δεν αναφέρει απολύτως τίποτα για συμφέροντα.
    Παναγιώτης Μπαϊρακτάρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κυρία Μπακάλη και κύριε Κέδρε,
    Αποδέχομαι την ανάκληση και ελπίζω σε πιο γόνιμη ανταλλαγή απόψεων.
    Παναγιώτης Μπαϊρακτάρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Aggelos Kedros [από facebook]18/6/14

    για απαντησε ομως για ποιες πιεσεις μιλας????επειδη το θεμα το γνωριζω παρα παρα πολυ καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Aggelos Kedros [από facebook]18/6/14

    εχεις δικιο μιλας για πιεσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πολιτικές πιέσεις, που διαμορφώνονται μέσα από ένα ευρύτερο κλίμα υποβάθμισης της Καστοριάς, και ανατροπής των πραγματικών προτεραιοτήτων και συμφερόντων της πόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κατερίνα18/6/14

    Γιατί κ. Μπαϊρακτάρη αφαιρέσατε το δεύτερο σχόλιό μου. Αφού προαύλιο χώρο δεν έχει ούτε το 1ο-8ο Δημοτικό Σχολείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος19/6/14

    Άρχισαν οι χοροί! Και οι φωτιές! Και τά 'ργανα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτοί που αποφάσισαν την άστοχη μεταφορά του Δημοτικού Σχολείου στο κτίριο της Αρχιτεκτονικής Σχολής, είναι πλέον παρελθόν και ανήκουν στην Ιστορία: Χατζησυμεωνίδης & Θεοδοσόπουλος.
    Ο λαός της Καστοριάς για το ατόπημα τους τούς τοποθέτησε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.
    Κρίμα, όμως για τη πόλη και το μέλλον των παιδιών μας, που φεύγουν από την Καστοριά εξ αιτίας τέτοιων πολιτικών αποφάσεων.
    Κύριε Αγγελή, κύριε Αδαμόπουλε, ανατρέψτε την απόφαση, και πιέστε για την Αρχιτεκτονική Σχολή. Είναι η μόνη ελπίδα μας για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Μην ερημώνετε άλλο αυτό το τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δεν πρόκειται να ιδρυθεί καμία Πολυτεχνική (Αρχιτεκτονική) Σχολή στην Καστοριά. Μην αυταπάσθε. Πέρα που το βρίσκω ανόητο και εξωπραγματικό με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα και ενόψει των συγχωνεύσεων που επέρχονται στην ανώτατη εκπαίδευση, όταν θα ανατεθεί στην Περιφέρεια να χρηματοδοτεί τα σχολεια αυτά τότε θα δείτε πως θα τρέχουν όλοι να ξεφορτωθουνα πο πάνω τους βάρη και κόστη που τώρα επωμίζεται ο κρατικός κορβανάς.
    Επειδή δε έχω "ιδίαν οικτράν πέιραν"... θα σας συμβούλευα να πατε να δειτε σε ποιό κτίριο στεγάζεται η Πολυτεχνικη σχολη της Κοζάνης. Θα ντραπείτε για τα τοπικιστικά -ιδιοτελή (αμέσου οικονομικού ενδιαφέροντος μικροσυμφέροντα) που ιδρύουν τέτοιες σχολές και απαξιώνουν συνολικά τη σημασία και το έργο των ανώτατων ιδρυμάτων.
    [Παλιότερα ανοίγαμε σε καθε πόλη ένα ...στρατόπεδο.Ύστερα πιάσαμε το "κάθε πόλη και στάδιο καθε χωριό και γυμναστήριο". Τώρα καταγινόμαστε με Πανεπιστημιακές σχολές που φύτρωσαν παντού!]
    Αλλά ανοίγουμε μεγάλη κουβέντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Νοικοκυρά ψύχραιμη25/6/14

    Έκπληξη μου προκάλεσε ο παραπάνω διάλογος. Δηλαδή, αγαπητοί σχολιαστές, δεν έχει δικαίωμα ο εκδότης μιας εφημερίδας να εκφράζει απόψεις αντίθετες από τις δικές σας; Αυτό σημαίνει ότι είναι υποκινούμενος ή συμφεροντολόγος;
    Ίσα ίσα αυτό είναι το χρέος κάθε σωστής εφημερίδας. Να παρουσιάζει και τις άλλες πλευρές κάθε θέματος και να προτείνει εναλλακτικές λύσεις.
    Επειδή δεν πιστεύω ότι είμαι από τους σχολιαστές που έχουν να προσφέρουν και τίποτε σπουδαίο, θέλω σήμερα να μοιραστώ μαζί σας κάτι που βρήκα κι εγώ στο ίντερνετ και δείχνει ότι και τα μικρά έχουν την αξία τους :
    http://www.homefood.gr/kavafi/

    Για συγκεκριμένους λόγους το αφιερώνω στον κ. Νώντα Τσίγκα, που μας εμπλούτισε τις γνώσεις μας πέρσι σε αυτό το μπλογκ ως "ψάξε-ψάξε" και στην κ. Χρυσούλα Πατρώνου - Παπατέρπου, που τόσο μα τόσο τρυφερά έγραψε γι' αυτόν το κείμενο "Νώντας" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Γιάννης Δέλλας [facebook]26/6/14

    Μου κάνει εντύπωση το ότι ασχολούμαστε ακόμη με τις ανευθυνότητες του πολιτικού αυτοδιοικητικού προσωπικού, οι οποίοι είδαν την ίδρυση σχολής λες και μιλούσαμε για παιδική χαρά.ΝΑΙ στο τμήμα αλλά σε χώρο άλλο. ΝΑΙ στην αξιοποίηση του υπάρχοντος κτηρίου για εκπαιδευτικούς και ευρύτερα μορφωτικούς κοινωνικούς πολιτιστικούς λόγους. Ας μας διδάξει η ανευθυνουπευθυνότητα των τέως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ