4.8.14

Β.Π.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Λόγος υπέρ ΤΡΙΤΟΥ (κι αδυνάτου...)

Eδώ και 2 μήνες (από τις 10 Μαρτίου συγκεκριμένα) το ραδιοφωνικό (μην μπερδευτούμε με την ΕΤ3) ΤΡΙΤΟ Πρόγραμμα της άλλοτε ΕΡΤ και νυν της Δημόσιας Ραδιοφωνίας, επέστρεψε στις ραδιοφωνικές συχνότητες κάθε περιοχής με τη μορφή που είχε πριν την επέμβαση των δυνάμεων της ραδιοφωνικής καταστολής στην καθόλου αναμάρτητη ΕΡΤ. Οι παθιασμένοι ακροατές του ισορρόπησαν μουσικοψυχικά κατά τι, καθώς στους δέκτες τους βρήκαν πάλι το κομμάτι ευαισθησίας και τρυφερότητας που τους είχαν στερήσει.
Απ’ όλη την Ελλάδα μόνον στην περιοχή μας (Κοζάνη και περίχωρά της) δεν επέστρεψε το γλυκύτατον ραδιον-είδος. Εδώ και χρόνια το ακούγαμε στη συχνότητα του 88.2 την οποία ορίσαμε κάποτε ανεβαίνοντας επί της κεραιοφόρου περιοχής και κορυφής του γενέθλιου τόπου του βασιλέως των ορέων Γιανκούλα, Μεταξά, και στη συνέχεια με τη βοήθεια του δήμου η ιδιωτική πρωτοβουλία πήρε τη μορφή της δημοτικής υποστήριξης, δηλαδή την καταβολή της συνδρομής στη NOVA. Κι ήταν αυτή η δημοτική  «γαλαντομία» μια από τις αισθαντικότερες προσφορές πολιτισμού του Δήμου Κοζανιτών (δεν είχε και πολλές) στους δημότες του, γεγονός που οφείλουμε να τους το  αναγνωρίσουμε δια το παρελθόν. Δια το νυν και το μέλλον ευελπιστούμε πως ο κύριος Δήμαρχος (και εκ νέου υποψήφιος) ο οποίος, υποθέτουμε πως κι αυτός άκουγε ΤΡΙΤΟ ως εκ της ευαισθησίας του, τώρα κι όχι μετά τις εκλογές (τότε θα είναι ποτέ) θα δώσει εντολή στους αρμοδίους της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, δηλαδή των δημοτών, να λύσουν το θέμα. Οχι να διερευνήσουν λύση του, γιατί αυτή η «διερεύνηση» του δήμου σημαίνει με βεβαιότητα μη λύση. Εντός δε ευλόγου χρόνου να επιστρέψει το ΤΡΙΤΟ που στέρησε η κρατική ραδιοβιαιότητα σ’ ένα όχι ευάριθμο κοινό της πόλεως.

ΥΓ1. Ανήμερα της Πρωτομαγιάς σε παραλίμνια και αρχαία Κοινότητα  άκουγα το Πρόγραμμα αυτό στη συχνότητα 92 εκ Θεσσαλονίκης ερχόμενο και σχεδόν φθονούσα το χωρικό τόπο, που μπορεί και πιάνει το ΤΡΙΤΟ έστω και χωρίς να το ακούν. Την αυτή ημέρα από τις αυλές ακούγονταν τα ηρωικά, της εθνικής ημών παραδόσεως, άσματα και χάσματα καθώς επί σχαρών ή σουβλών διαδραματίζονταν (καλά κάναν δηλαδή) τα από χρόνια ίδια...
ΥΓ2 Επί του παρόντος ακούμε το ΤΡΙΤΟ διαδικτυακά κακήν κακώς φυσικά αλλά κυρίως ακούμε τώρα τον Ρ/Σ της εκκλησίας ελλείψει άλλου, του αυτού αισθητικού διαμετρήματος, ευχαριστώντας από εδώ κάπως τον ηρωικόν αρχιμανδρίτην που έστησεν αναμεταδότην του εν λόγω σταθμού και παρολίγον να φυλακισθεί...  

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 8 Μαΐου 2014, αρ. φύλλου 739


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ