4.5.15

ΚΟΣΜΑ ΡΕΚΑΡΗ: Η Μελβούρνη των Ελλήνων

Οι μήνες Οκτώβριος και Νοέμβριος ήταν μήνες που οι Έλληνες ήταν στο επίκεντρο της επικαιρότητας, όχι μόνο σε εκδηλώσεις που αφορούσαν όπως τα Δημήτρια και το γλέντι έλαβε χώρα μετά τριάντα χρόνια στο κέντρο της πόλης για την αδελφοποίηση της αδελφής Μελβούρνης με την Θεσσαλονίκη, με τιμώμενο πρόσωπο τον δήμαρχό της κ Ι. Μπουτάρη που επισκέφθηκε την Αυστραλία (φωτογραφία).
Το ένα ήρθε μετά το άλλο, και μέσα σε όλα αυτά είχαμε και τα εγκαίνια του πολυώροφου κτηρίου της κεντρικής Ελληνικής Κοινότητας, δίνοντας έτσι ελληνικό χρώμα στο κέντρο της πόλης μας, της Μελβούρνης. Αλλά και πάνω απ’ όλα διότι όλες αυτές οι εκδηλώσεις με τις πολιτειακές εκλογές στις 29 Νοεμβρίου, όπου και πάλι εμείς οι Έλληνες είχαμε όπως συνήθως την πρωτιά.
Αποχώρησαν από την πολιτική δύο παλαίμαχοι, ο Γιάννης Πανταζόπουλος του Εργατικού Κόμματος και ο Νικόλαος Κότσιρας από το Φιλελεύθερο Κόμμα.
Αυτοί που εξέπληξαν με την δυναμικότητά τους στις πρόσφατες πολιτειακές εκλογές είναι ο κ Σταϊκος ο οποίος κέρδισε την έδρα του πρώην φιλελευθέρου πρωθυπουργό Ted Baillieu, και με μεγάλη πλειοψηφία κράτησε την έδρα του Oakleigh ο κ Δημόπουλος.
Στην γερουσία εκλέγονται η Τζένη Μικάκου και ο Φίλιππας Δαλιδάκης. Ελπίδες για να επανεκλογή είναι και του Λι Ταρλάμη.
Οι Έλληνες είναι στενά συνδεδεμένοι με τα εδώ δρώμενα και ιδιαίτερα με την πολιτική. Το Φιλελεύθερο Κόμμα που ήταν στην εξουσία έχασε από το Εργατικό Κόμμα.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 4 Δεκεμβρίου 2014, αρ. φύλλου 767


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ