9.10.15

Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών Καστοριάς:

Τι θα γίνει με τον αγωγό αερίου;

-Οι διαδικασίες για τον αγωγό, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω Ελλάδας στη δυτική Ευρώπη, συνεχίζονται.
-Ο αγωγός αυτός, θα εξασφαλίσει κέρδη στους παραγωγούς φυσικού αερίου στο Αζερμπαϊτζάν και φθηνή ενέργεια στους καταναλωτές στις χώρες της δυτικής Ευρώπης.
-Τι θα σημαίνει όμως για την περιοχή μας, από όπου θα διέρχεται σε μήκος περίπου 60 χιλιομέτρων;
-Σίγουρα θα σημαίνει δέσμευση εκτάσεων αλλά και υποβάθμιση της αξίας της γης και της παραγωγικότητας της και των καλλιεργειών σ’ όλο το μήκος της ζώνης που προβλέπεται για την διέλευση του. Μ΄ άλλα λόγια ζημιά που δεν μπορεί ν’ αναπληρωθεί με κάποια αποζημίωση για την αχρηστευόμενη έκταση.
-Μόνο ένα μπορεί να είναι αξιόλογο αντισταθμιστικό όφελος για τους κατοίκους του ακριτικού μας Νομού: Η χορήγηση φυσικού αερίου κυρίως για θέρμανση.
-Μέχρι στιγμής όμως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και οι τοπικοί εκπρόσωποι ( στην Βουλή και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση) δεν διεκδικούν σοβαρά την εξασφάλιση της παροχής αερίου.
-Ως Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θεωρούμε ότι θα αποτελέσει τραγική απώλεια και μεγάλη ήττα για την περιοχή αν δεν εξασφαλισθεί η αξιοποίηση του διερχόμενου φυσικού αερίου για τις τοπικές ανάγκες και την ανάπτυξη.
-Διαφορετικά θα είναι σαν να περνά μια σιδηροδρομική γραμμή χωρίς κανένα σταθμό!!
-Τυχόν συζητήσεις για κάποια ποσά από την (ιδιωτική) εταιρεία προς τους Δήμους αποπροσανατολίζουν και ¨χρυσώνουν το χάπι¨
-Στόχος όλων (και των πολιτών βεβαίως) πρέπει να είναι η διασφάλιση τώρα της παροχής φυσικού αερίου στην περιοχή μας, γιατί αλλιώς κανένα ουσιαστικό όφελος δεν θα υπάρξει για τους κατοίκους του Νομού μας.
-Εμείς γι’ αυτό και μόνο γι’ αυτό θα αγωνισθούμε.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 28 Μαΐου 2015, αρ. φύλλου 7901 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ απόλυτα και συγχαίρω τους συντάκτες του κειμένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ