2.2.16

Αντιπαραθέσεις για την Αρχιτεκτονική




  • ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς

Παρακολουθούμε με έκπληξη την διαμάχη για την αρχιτεκτονική σχολή που κάποιοι με την ανεπάρκεια τους φρόντισαν να φύγει από την Καστοριά προς άλλες πολιτείες.

Μετά την αλήστου μνήμης δήλωση της κ. Αντωνίου βουλευτού της ΝΔ στα τοπικά ΜΜΕ “κάποιοι υπουργοί δεν φορούν παντελόνια”, επειδή δεν της έδωσαν σημασία και δεν  εισακούστηκε από τους  υπουργούς της ΝΔ , που μετέφεραν την Αρχιτεκτονική σχολή από την Καστοριά, τώρα ζητά από τον λαό της Καστοριάς να ψηφίσουν “τους υπουργούς που δεν φοράνε παντελόνια” για να συνεχίσουν το καταστροφικό τους  έργο  στον νομό Καστοριάς.

Την ίδια στιγμή η κ. Ζεμπιλιάδου, επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ,  πνέει τα μένεα με δηλώσεις της κατά του περιφερειάρχη γιατί μίλησε για τα αυτονόητα! Να γυρίσει δηλαδή η Αρχιτεκτονική σχολή στην Καστοριά.
Η κ. Ζεμπιλιάδου που υπήρξε και διευθύντρια του πρώην υπουργού του ΠΑ ΣΟΚ και βουλευτή Κοζάνης κ. Κουκουλόπουλου , ο οποίος στο προσωπικό του προεκλογικό φυλλάδιο των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, αναφέρει ως προσωπικό του επίτευγμα, την μεταφορά της Αρχιτεκτονικής σχολής από την Καστοριά στην Κοζάνη!

Αλήθεια ποιά είναι η άποψη του ΠΑΣΟΚ Καστοριάς για το θέμα αυτό; Συμφωνούν με τις υπόγειες διεργασίες του μεγαλοστελέχους του ΠΑΣΟΚ κ. Κουκουλόπουλου εις βάρος της Καστοριάς, για να φύγει η Αρχιτεκτονική από την Καστοριά; Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση για την Δ. Μακεδονία.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς δεσμεύεται πως θα κάνει ότι είναι δυνατόν να επαναφέρει την Αρχιτεκτονική σχολή στην Καστοριά, για να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και να μην χαθούν τα εκατομμύρια ευρώ που πλήρωσε ο ελληνικός λαός από το υστέρημα του για ένα κτίριο που θα γίνει κουφάρι από την ανεπάρκεια των Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.


  • Γεωργία Ζεμπελιάδου προς ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς

Αγαπητοί κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ

Με ευχάριστη έκπληξη διαπιστώνω ότι παρά την ένταση του προεκλογικού σας αγώνα, αναλαμβάνετε να απαντήσετε αντί του Περιφερειάρχη «της καρδιάς σας», του κουΚαρυπίδη, σε ένα σχόλιο που έγινε για τον ίδιο, από μια Περιφερειακή Σύμβουλο. Υποθέτω ότι έχετε πλέον κοινό γραφείο τύπου. Η δυσάρεστη έκπληξη όμως είναι ότι εξακολουθείτε να κοροϊδεύετε τους πολίτες και κυρίως να ψεύδεστε και να λασπολογείτε. Δημοσιεύετε ένα κείμενο που διαψεύδει το ίδιο αυτό που λέτε. Το προεκλογικό φυλλάδιο του κουΚουκουλόπουλου μιλά για για τρίτο τμήμα, το οποίο όλοι γνωρίζουν, εκτός ίσως από εσάς, ότι είναι το τμήμα μηχανικών περιβάλλοντος, το οποίο καμία σχέση φυσικά δεν έχει με την Αρχιτεκτονική Σχολή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο περιφερειάρχης κος Καρυπίδης υποσχέθηκαν προεκλογικά να φέρουν πίσω την Αρχιτεκτονική στη Καστοριά. Είχατε στη διάθεσή σας, επτά μήνες η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ένα χρόνο ο κος Καρυπίδης να το κάνετε. Με ένα άρθρο στο περίφημο Νομοσχέδιο για τη Παιδεία του κυρίου Μπαλτά, εκείνου  που καταργούσε την Αριστεία, μεταξύ άλλων. Δυστυχώς, η υπόσχεσή σας για την Αρχιτεκτονική Σχολή, γράφτηκε στο ίδιο χαρτί που γράφτηκε και η υπόσχεση για φτηνό ρεύμα στους Δυτικομακεδόνες και όπου γράφτηκε μάλλον  και το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Μόνο που ο κος Τσίπρας μπερδεύτηκε και αντί να σκίσει το μνημόνιο έσκισε αυτό το χαρτί των υποσχέσεων. Ο συνδυασμός της Ελπίδας δεν φοβάται την υψηλή προστασία που παρέχετε στον κοΚαρυπίδη.

Ο κος Καρυπίδης , για να κρύψει την έλλειψη έργου και την απραξία της Διοίκησής του, συνηθίζει να υπόσχεται πράγματα που δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του. Για να έχει πάντα να δείχνει κάποιον άλλον ως φταίχτη. Για να κρύψει αυτή την ανικανότητα, δίχασε πολλές φορές τη Δυτική Μακεδονία στη σύντομη θητεία του. Πρώτα στους μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς. Μετά στους Πτολεμαΐδιώτες και τους Κοζανίτες. Και τώρα στους Καστοριανούς και τους Κοζανίτες.

Εμείς θα μιλάμε πάντα για ανάπτυξη, για θέσεις εργασίας και για περιφερειακή συνείδηση. Γι αυτό καταθέσαμε συγκεκριμένο Σχέδιο για την Ανάπτυξη κάθε Περιφερειακής Ενότητας. Γιατί πιστεύουμε βαθιά ότι ελπίδα υπάρχει μόνο στον τόπο που οι άνθρωποί του δουλεύουν με σχέδιο και ομόνοια.


  • ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς προς Γεωργία Ζεμπελιάδου 

Ψεύδεται ή είναι άσχετη  η κ. Ζεμπιλιάδου 
Η κ. Ζεμπιλιάδου είναι τόσο άσχετη με τα πρωτεύοντα και σημαντικότερα θέματα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ή απλά ψεύδεται ασυστόλως σε μια απελπισμένη προσπάθεια παραπλάνησης των ψηφοφόρων λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες;

Δεν γνωρίζει η κ. Ζεμπιλιάδου πως το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Καστοριάς μετονομάστηκε σε Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος και μεταφέρθηκε στη Κοζάνη με το υπ’ αριθμόν 72 προεδρικό διάταγμα (ΦΕΚ 119, 28/5/2013);

Γιατί ισχυρίζεται πως το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Καστοριάς δεν έχει σχέση με το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος που μεταφέρθηκε στη Κοζάνη;

Ποιον προσπαθεί να κοροϊδέψει η πρώην διευθύντρια του γραφείου του κ. Κουκουλόπουλου τις “ένδοξες” μέρες που διατελούσε αυτός υπουργός;

Τόσο εθισμένη είναι στην εκφορά ψέματος και στην έντεχνη παραπλάνηση των απλών πολιτών της περιφέρειάς μας που είναι φυσικό να μην είναι σε θέση να γνωρίζουν νόμους και φιρμάνια;

Προς επίρρωση των λεγομένων μας παραθέτουμε το σχετικό ΦΕΚ, γιατί εμείς μιλάμε με στοιχεία και ντοκουμέντα. Ελπίζουμε η κ. Ζεμπιλιάδου, έστω την ύστατη ώρα, να αισθανθεί την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από τον κόσμο που τόσο ποταπά κορόιδεψε και να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Αλλά και η κ. Αντωνίου της ΝΔ αντί να προτιμήσει τη σιωπή εκτέθηκε για άλλη μια φορά. Θύμωσε για τις δηλώσεις που η ίδια είχε κάνει! Δεν τις θυμάται και γενικώς δεν θυμάται. Αντί να θυμώσει με τον κυβερνητικό της εταίρο, τον κ. Κουκουλόπουλο του ΠΑΣΟΚ, που πήρε την αρχιτεκτονική σχολή από την Καστοριά, και να τοποθετηθεί επί της ουσίας των δικών της δηλώσεων "ότι κάποιοι υπουργοί (της Ν.Δ.) δεν φοράνε παντελόνια", απαντά "άλλα αντί άλλων" !
Αλλά το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά...


  • Γεωργία Ζεμπελιάδου  προς ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς

Η προεκλογική απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, που εξακολουθεί να απαντά ως «αντ’ αυτού» του κου Καρυπίδη, δυστυχώς ήρθε σε χρόνο που λόγω της εκλογικής νομοθεσίας δε μπορούσε να απαντηθεί νωρίτερα.

Αντιπαρέρχομαι τους χαρακτηρισμούς που προφανώς αφορούν τους συντάκτες της απάντησης και μένω στην ουσία.
Και η ουσία είναι ότι εξακολουθούν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς να μην απαντούν σε δύο προφανή ερωτήματα:

1ο Γιατί, επτά μήνες η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και έναν ολόκληρο χρόνο ο κος Καρυπίδης δεν έκαναν πράξη την υπόσχεσή τους στον Καστοριανό λαό, δηλαδή τη δημιουργία της Αρχιτεκτονικής Σχολής στην Καστοριά.
Η ανάρτηση του ΦΕΚ αποδεικνύει αυτό που και εμείς είπαμε: ότι η Σχολή που δημιουργήθηκε στην Κοζάνη είναι αυτή των Μηχανικών Περιβάλλοντος και ως εκ τούτου τίποτε δεν εμποδίζει την οποιαδήποτε κυβέρνηση, εφόσον έχει την πολιτική βούληση, να κάνει Αρχιτεκτονική Σχολή στην Καστοριά.

2ο Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν παίρνει θέση στο μείζον ζήτημα που θέσαμε και είναι ο διχασμός, που ο κος Καρυπίδης δημιουργεί στη μικρή κοινωνία της Περιφέρειας.
Διχασμός που δυναμιτίζει κάθε προσπάθεια δημιουργίας  περιφερειακής συνείδησης και μάλιστα στο ποιο ευαίσθητο κοινωνικό στρώμα της Περιφέρειας, αυτό των παιδιών μας.

Εμείς από την πλευρά μας και από την θεσμική μας θέση ως Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Ελπίδας, θα ελέγχουμε πάντα την κάθε κυβέρνηση ανεξαρτήτως κόμματος, αλλά κυρίως την Περιφερειακή Αρχή, για όλα όσα έχουν υποσχεθεί και όλα όσα οφείλουν να κάνουν για το καλό της Δυτικής Μακεδονίας και των Πολιτών της.



  • Μαρία Αντωνίου προς ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς

Παραμένουν αμετανόητοι  ψεύτες και υποκριτές  μέχρι το τέλος. Χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους και έχουν παλαβώσει.
Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ (που κανένας δεν γνωρίζει, από ποιους αποτελείται) τώρα τάζει και Αρχιτεκτονική σχολή στην Καστοριά. Αφού έταξαν τα πάντα στους πάντες και τους κορόιδεψαν συνεχίζουν τα ίδια.
Ψυχραιμία «σύντροφοι», πολύ σύντομα θα καταλήξετε  εκεί που σας αξίζει. Στο 3%. Μέχρι τότε προλαβαίνετε να τάξετε και καμιά σοβαρή ιατρική ανακάλυψη. Πώς και σας ξέφυγε αυτό αλήθεια;
Και βέβαια θα είχε ενδιαφέρον να ακούγαμε και την άποψη των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός αν έχει αναλάβει να δίνει τις «υποσχέσεις», η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, που κανένας δεν γνωρίζει από ποιους αποτελείται.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 24 Σεπτεμβρίου 2015, αρ. φύλλου 804

Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ