1.3.17

Διαξιφισμοί (συνέχεια)

ΝοΔΕ Ν.Δημοκρατίας Καστοριάς:

Άλλο ένα χτύπημα δέχτηκε ο τόπος μας με την ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής Ιωαννίνων. Ένα από τα τρία τμήματα της σχολής είναι και η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, η οποία έπρεπε εδώ και χρόνια να εδράζει στην πόλη μας.

Αντ΄ αυτής ο κ. υπουργός υπέδειξε στην αρμόδια επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων την διεκδίκηση ίδρυσης ΙΕΚ με θέμα τη γούνα! Τόση είναι η σοβαρότητα που επιδεικνύουν τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη και πολλαπλάσια η μέριμνα της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού και του συνεταίρου για την ακριτική περιοχή μας. Τους επιστρέφουμε την ειρωνεία και τον χλευασμό.

Ταυτόχρονα απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας, κοινοβουλευτικές, αυτοδιοικητικές, πολιτικές σε συμπόρευση και συνδιεκδίκηση όλων των κεκτημένων μας. Τα θέματα του πανεπιστημίου, του φυσικού αερίου, της γούνας, της ανεργίας, του πετρελαίου θέρμανσης είναι ανοιχτά και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να δεχτούμε το κλείσιμό τους.

Για την επίτευξη όμως θετικού αποτελέσματος επιβάλλεται μία φωνή. Όλοι μαζί μπορούμε. Αξίζει να το προσπαθήσουμε. Το οφείλουμε σε αυτούς που αγωνίστηκαν χρόνια για τον τόπο, στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας. Είμαστε στο Εμείς κι όχι στο Εγώ.

 * * *

Απάντηση ΣυΡιζΑ Καστοριάς  στην ΝοΔΕ Καστοριάς:

Όταν η ανικανότητα συνδυάζεται με την άγνοια τότε διαβάζουμε ανακοινώσεις σαν της ΝοΔΕ Καστοριάς, όπως η τελευταία για την Πολυτεχνική Σχολή των Ιωαννίνων.
Διαβάζοντας την σχετική ανακοίνωση δύο τινά συμβαίνουν: Η είναι ανίδεοι ή ψεύτες και προβοκάτορες. Οι κύριοιες της ΝοΔΕ Καστοριάς και τα φερέφωνα τους θα έπρεπε να γνωρίζουν.

α) Τα εν λόγω τμήματα στα Ιωάννινα ιδρύθηκαν επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠαΣοΚ. Επί συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-ΠαΣοΚ έκλεισε το ΤΕΙ Διεθνούς Εμπορίου και μεταφέρθηκε η Αρχιτεκτονική από την Καστοριά στην Κοζάνη αφού πρώτα μετονομάστηκε σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος.

β) Το έγγραφο που παρουσιάζουν ως καταστροφή της Καστοριάς δεν λέει τίποτε άλλο, παρά μόνο, ότι τα τρία ήδη υπάρχοντα και λειτουργούντα τμήματα των Ιωαννίνων απαρτίζουν, πλέον, την Πολυτεχνική σχολή, για να μπορούν οι απόφοιτοι των αντίστοιχων τμημάτων, όπως εξήγησε ο υπουργός στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, να έχουν επαγγελματικά δικαιώματα σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Χωρίς την σύσταση της Πολυτεχνικής σχολής οι απόφοιτοι δεν θα έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα και δεν νομίζουμε η ΝοΔΕ να επιθυμεί κάτι τέτοιο.

γ) Κανένα, λοιπόν, νέο τμήμα δεν ιδρύθηκε στα Γιάννενα. Καλό θα ήταν όλοι όσοι το αναπαράγουν να διαβάζουν καλύτερα τους νόμους και τα ισχύοντα.

δ) Την καταστροφή στην Καστοριά την έφεραν οι ίδιοι όταν έκλειναν το ΤΕΙ Διεθνούς Εμπορίου και μετέφεραν την Αρχιτεκτονική στην Κοζάνη.

ε) Να τους θυμίσουμε την τότε δημόσια δήλωση της κ. Αντωνίου για τους υπουργούς της ΝΔ «κάποιοι υπουργοί δεν φοράνε παντελόνια», όταν κατέστρεφαν την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Καστοριά. Την ξέχασε η κ. Αντωνίου ; Οι Καστοριανοί σίγουρα όχι!

Οι της ΝΔ στην Καστοριά θυμίζουν το ανέκδοτο με τον πατροκτόνο που εκλιπαρούσε για κατανόηση στο δικαστήριο, γιατί όπως ισχυριζότανε έμεινε ορφανός. Φυσικά ο πατροκτόνος καταδικάστηκε, όπως οι ίδιοι από την τοπική κοινωνία για τα εγκλήματα που έκαναν στην Καστοριά.

Αυτό το μείγμα θρασύτητας, ασχετοσύνης και προκλητικότητας που προβάλουν και εκπέμπουν η ΝοΔΕ και η τοπική βουλευτής της ΝΔ πραγματικά έχει ξεπεράσει τα όρια. Γιατί θέλει πολύ θράσος να ψηφίζεις να φύγουν όλα από την Καστοριά, όπως έκανε η ΝΔ, και σήμερα να κλαψουρίζεις για αυτά που εσύ ο ίδιος ψήφισες. Ο καστοριανός λαός, όμως, αν και κάποιοι υποτιμούν τη νοημοσύνη του, ούτε ξέχασε, ούτε τρώει κουτόχορτο.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 9 Φεβρουαρίου 2017, αρ. φύλλου 872


Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ