2.12.16

Εξαιρείται η Εγνατία Οδός από τα αναλογικά διόδια

Εξαιρείται η Εγνατία Οδός της διάταξης, που ψηφίστηκε πρόσφατα, για την εγκατάσταση και τη λειτουργία των αναλογικών διοδίων, η οποία -όπως δήλωσε η υφυπουργός Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη- έχει στόχο να εξασφαλιστεί καλύτερη διαχείριση του οδικού δικτύου της χώρας, ευνοϊκότερα και δικαιότερα διόδια, κατάργηση των μετωπικών διοδίων, βελτίωση των περιβαλλοντικών δεικτών και της ασφάλειας των πολιτών.
Η κ. Χρυσοβελώνη ανέφερε ότι αυτή η διάταξη επικροτήθηκε από πολλά ευρωπαϊκή κράτη, αλλά δεν είχαν την ίδια άποψη οι θεσμοί, οι οποίοι «αντί να στηρίξουν την όλο πιο γρήγορη εφαρμογή του συστήματος, πιέζουν σθεναρά να εξαιρεθεί από την διάταξη αυτή η Εγνατία και να εφαρμοστεί ΚΥΑ του 2014, που οδηγεί σε απαξίωση ένα πολύ σημαντικό δίκτυο οδικών μεταφορών στην Ελλάδα».
Η υφυπουργός εξήγησε ότι για να μην υπάρξουν επιπλοκές στην αξιολόγηση και στο μοντέλο αξιοποίησης της Εγνατίας Οδού, η κυβέρνηση φέρνει αυτήν την τροπολογία.
Ωστόσο, σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση ισχύει η δέσμευση της κυβέρνησης πως θα προχωρήσει, άμεσα, στην εγκατάσταση αναλογικών διοδίων, ξεκινώντας από την Εγνατία και με στόχο να βελτιωθεί ο υφιστάμενος σχεδιασμός. Τέλος υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Νέα Δανειακή Σύμβαση μέχρι τον Σεπτέμβριο το ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει να ξεκινήσει την διαδικασία για την παραχώρηση για 35 έτη της Εγνατίας Οδού και των τριών καθέτων της.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 23 Ιουνίου 2016, αρ. φύλλου 841.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ