7.12.16

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


ΟΔΟΣ 8.12.2016 | 863

Δει δε χρημάτων


Οι αδημονούντες τέως αντιδήμαρχοι και φορείς της ενημέρωσης, επιδιώκουν το καλό της Καστοριάς και του κοινωνικού συνόλου. Είναι όμως έτσι, ή μήπως η εκδοχή αυτή προκαλεί μειδίαμα, αφού κοινός παρονομαστής είναι αποκλειστικά το χρήμα, η αμοιβή, ανταμοιβή, τα δωράκια και τα συναφή; Είναι όλα αυτά, αντιδράσεις εν όψει πιο σημαντικών εξελίξεων. Όπως στην περίπτωση που διενεργηθούν  διαχειριστικοί έλεγχοι για τα πεπραγμένα εαυτών και αλλήλων. Τωρινών και προηγούμενων. Γιατί, εκεί λέγεται ότι βρίσκεται ο ζωμός. Ο μέλας και ο κίτρινος. Και γι’ αυτό ξέσπασε ομοβροντία θρήνου, για την δημοτική αρχή Α. Αγγελή. 

Διαβάστε επίσης:

ΝΩΝΤΑ ΤΣΙΓΚΑ:
«Απομνημονεύματα Γερμανού Καραβαγγέλη» (II)
(Αμφιβολίες «πιστότητας» και αντινομίες «επιμέλειας»…)
Ως προς την τύχην των υπό του Μητροπολίτου Γερμανού κληροδοτηθεισών εικόνων των τεσσάρων Ευαγγελιστών, κατά πληροφορίαν του Διευθυντού του Μουσείου Μπενάκη, Αγγέλου Δεληβοριά, προς τον γράφοντα, την 14ην Απριλίου 1997, αύται ουδέποτε περιήλθον εις την κατοχήν του ως άνω ιδρύματος. 

Λόγος & Αντίλογος
ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΗΧΙΩΝ:
Περί του μακεδονικού αγώνα
Η γνησιότητα του εγγράφου του Σ. Δραγούμη και η δήθεν επιστολή προς αυτόν του Γ. Καραβαγγέλη, είναι αμφίβολη γιατί αποκλείεται ο Καραβαγγέλης να μη γνώριζε ότι η Ζαγορίτσανη ήταν το κέντρο του βουλγαρισμού γι’ αυτό και την ονόμαζαν «Μικρή Σόφια».

ΟΔΟΣ:
Ο νεωτεριστικός λόγος 
και η προοδευτική σκέψη του κ. Ζ. Παύλου.
Σε τηλεοπτική (και πάλι) συνέντευξή του, σε αποκλειστικό δελτίο ειδήσεων, που από άποψη χρονική (διήρκεσε 1,5 ώρα), θύμιζε ένα μάλλον κουραστικό σοβιετικού τύπου αποχαιρετισμό, προσωρινό προφανώς.

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΟΡ. ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΗ:
Από τη Ζαγκορίτσανη στο Τσάνιγκραντ [V]
Σλαβόφωνοι Δυτικομακεδόνες στην Κωνσταντινούπολη
Στην πλειοψηφία τους τα χωριά της Ελληνικής Μακεδονίας, από τα οποία  κατάγονται οι σλαβόφωνοι Μακεδόνες της Κωνσταντινούπολης είναι γειτονικά μεταξύ τους. 

Το Σκάκι
Χιονίζει στο νομό μας, το στρώνει στα χωριά! Σε ζωντανή σύνδεση τώρα: άσπρισε το Καστανόφυτο, ρίχνει χιόνι τώρα στην Ιεροπηγή, όχι όχι πρώτα άσπρισε το Νεστόριο, μετά έριξε χιόνι στη Πεντάβρυσο και τώρα το στρώνει στη Κλεισούρα...

ΟΔΟΣ:
L’ amour de Loin
Η όπερα βασίζεται σε μια σχετικά απλή ιστορία. Ο τροβαδούρος στη Γαλλία του 12ου αιώνα και η αριστοκράτισσα επίσης από τη Γαλλία, που όμως ζει στην Τρίπολη του Λιβάνου, στο κράτος των Σταυροφόρων, έχουν μια εξιδανικευμένη ιδέα της απόλυτης αγάπης.

-Ευτυχία Αχτσιόγλου στην Καστοριά

-Ο καταδυναστευόμενος πρωθυπουργός

-Κουπόνι προσφοράς 1+1 της ΟΔΟΥ
για την όπερα του Σαββάτου

...κι άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 8.12.2016 | 863

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος14/12/16

    #«Απομνημονεύματα Γερμανού Καραβαγγέλη»
    (Αμφιβολίες «πιστότητας» και αντινομίες «επιμέλειας»…)#

    Μαθαίνω ότι μερικοί ..."σφόδρα εταράχθησαν" από την δημοσίευση αυτή της ΟΔΟΥ [και για άλλες βεβαια που συνέπεσαν].
    Διατί; (τολμάω να ρωτήξω...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ