20.1.17

Το καρναβάλι της Καστοριάς



Όχι, δεν είναι το Δίστομο Βοιωτίας, «Καλώστην την Σαρακοστή με σκόρδα και κρεμμύδια», ούτε η Καρδίτσα, οι κουδουνάτοι, οι μωμόγεροι, ή οι θεματοφύλακες της «αρχαίας παράδοσης» των Σκοπίων. Είναι το αστικό καρναβάλι της Καστοριάς, όπως το προτείνει ως «δρώμενο» με ιδιαίτερο συμβολισμό ο Δήμος Καστοριάς, στην κυρίαρχη φωτογραφία του πονήματος του κ. Δ. Μάνου, όπου το «Καστοριανό ρακουτσάρι» της φωτογραφίας με την βοήθεια των σκόρδων και της προβιάς, ξορκίζει το κακό στην πόλη.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/1/17

    Κοτύλη και Τοιχιό, θέλουν να μας ξεματιάσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναγνώστης26/1/17

    Είναι αυτή η κύρια φωτογραφία στο πόνημα του Δ. Μάνου;;; Αγαπητή ΟΔΟΣ, επειδή δεν το έχουμε δει, πες μας, σε παρακαλούμε θερμά, αν γράφει από πού είναι ο καρναβαλιστής-συγγνώμη,ραγκουτσάρος. Γιατί μάλλον δεν είναι από την Καστοριά, αλλά όπως τα εκτός Καστοριάς ΜΜΕ έπαιρναν πληροφορίες για τα ραγκουτσάρια από το google και τις κολλούσαν στην Καστοριά, έτσι φαντάζομαι ότι έγινε και με τη φωτο αυτή. Αλλά και πάλι να έκανε ο Δ. Μανος τέτοιο μεγάλο ατόπημα, να γράφει για τα δικά μας ρακουτσάρια και να βάζει φωτο από αλλού ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/1/17

    Ο κ. Μάνος, ως θεατρικός συγγραφέας, φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά το στρατευμένο θέατρο, και τους θεατρινισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ