15.1.17

ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Ε. Καστοριάς: Ίδρυση ειδικού επαγγελματικού γυμνασίου Καστοριάς

Κάθε μαθητής και μαθήτρια έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να συμμετέχει στην εκπαιδευτική διαδικασία και να έχει πρόσβαση στη γνώση και τα μορφωτικά αγαθά ανεξάρτητα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Το δικαίωμα αυτό αποκτάει ιδιαίτερη βαρύτητα όταν αφορά μαθητές/τριες που βιώνουν έντονα τον μαθησιακό και κοινωνικό αποκλεισμό. Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή κυβέρνηση στήριξαν συνειδητά και ουσιαστικά από την πρώτη στιγμή το αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Καστοριάς για ίδρυση Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου στην περιφερειακή μας ενότητα.
Η εν μέσω μνημονίων ικανοποίηση αυτού του μακροχρόνιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας της Καστοριάς, υποδηλώνει με εμφατικό τρόπο την ιδιαίτερη ευαισθησία της σημερινής κυβέρνησης για την ειδική εκπαίδευση αλλά και την προτεραιότητα που δίνει στα θέματα της παιδείας και της εκπαίδευσης γενικότερα. Κάποιοι άλλοι διοικούντες πριν λίγα χρόνια έβαζαν λουκέτο σε σχολικές μονάδες, καταργούσαν ειδικότητες και απέλυαν εκπαιδευτικούς υποβαθμίζοντας και διαλύοντας τη δημόσια εκπαίδευση και τους λειτουργούς της.
Η σημερινή ίδρυση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Καστοριάς καταδεικνύει πως δεν είναι όλοι ίδιοι. Η σημερινή ηγεσία του υπουργείου παιδείας εισακούει τα δίκαια αιτήματα της κοινωνίας και τα ικανοποιεί. Κάποιοι άλλοι είχαν ταχθεί κατά της κοινωνίας και της παιδείας αλλά υπέρ της εξυπηρέτησης των ιδιωτικών συμφερόντων στην εκπαίδευση χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τα μνημόνια.
Η σημερινή ίδρυση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Καστοριάς είναι η απάντηση σε όλους εκείνους που, συνήθως από σκοπιμότητα, προσπαθούν να παρουσιάσουν την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης ως ταυτόσημη με τις προηγούμενες. Μια απάντηση που στηρίζεται στα έργα και στις πράξεις και όχι σε κούφια λόγια ή ανέξοδες υποσχέσεις.Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 8 Σεπτεμβρίου 2016, αρ. φύλλου 850

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 8 Σεπτεμβρίου 2016, αρ. φύλλου 850

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ