13.1.17

Μουσική II




Richard Wagner: Der fliegende Holländer

H Φινλανδική Εθνική Λυρική Σκηνή, υπό την διεύθυνση του John Fiore και σε σκηνοθεσία του Kasper Holten, ανεβάζει τον Ιπτάμενο Ολλανδό του Ρίχαρντ Βάγκνερ, χωρίς τον ναυτικό ρομαντισμό, αλλά με μία μοντέρνα οπτική ματιά στην οποία ο περιπλανώμενος ναυτικός είναι ένας καλλιτέχνης παγιδευμένος στον κόσμο του διεθνούς jet set, που οδηγείται από την έμπνευσή του και αναγκάζεται να ζήσει χωρίς ποτέ να βρει ένα μέρος να το αποκαλέσει σπίτι. Απόψε στις 20:00 στο blog της ΟΔΟΥ
Το βίντεο θα είναι διαθέσιμο έως την 13η Φεβρουαρίου 2017 στις 00:59 (ώρα Ελλάδος)

Ο Johan Reuter ερμηνεύει τον Ολλανδό, η Camilla Nylund την Σέντα, ο Gregory Frank τον Ντάλαντ, ο Mika Pohjonen τον Έρικ, η Sari Nordqvist την Μαίρη και ο Tuomas Katajala τον τιμονέρη του Ντάλαντ.

Η υπόθεση αφορά έναν ναυτικό, τον Ολλανδό, ο οποίος κατά τη διάρκεια τρομερής θύελλας ορκίστηκε στο Διάβολο ότι θα περνούσε οπωσδήποτε από ένα ακρωτήρι, ακόμα κι αν χρειαζόταν να ταξιδεύει για πάντα. Ο Διάβολος τον άκουσε και για την υπεροψία του, τον καταδίκασε να περιπλανιέται αενάως στις θάλασσες με το πλοίο του, το οποίο πιάνει στεριά κάθε επτά χρόνια. Ο Ολλανδός να λυτρωθεί από την κατάρα της διαρκούς περιπλάνησης μόνο εάν μία γυναίκα του ορκιστεί αιώνια πίστη. Η γυναίκα αυτή αποδεικνύεται η Ζέντα, η οποία έμοιαζε να περίμενε τον Ολλανδό από πάντα. Όταν ο όρκος της αμφισβητείται, η Ζέντα αποδεικνύει ότι θα παραμείνει πιστή μέχρι τον θάνατο πέφτοντας στη θάλασσα.

Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ