19.2.17

ΟΑΕΕ

244.000 ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν διακόψει την ασφάλισή τους στον Οργανισμό, ενώ τα χρέη που βαρύνουν το χαρτοφυλάκιό του αγγίζουν πια τα 11 δισ.

* * *
Αντιδράσεις κατά του προέδρου του ΟΑΕΕ

Αντιδράσεις κατά του διοικητή του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών Δημήτρη Τσακίρη, με αφορμή την δήλωσή του περί μετεγκατάστασης στη Βουλγαρία όσων επιχειρηματιών αδυνατούν να πληρώσουν εισφορές εξαπολύουν τα κόμματα. Υπενθυμίζεται ότι η απάντηση του διοικητή του ΟΑΕΕ που δόθηκε σε ημερίδα στη Φλώρινα σε παρατήρηση ασφαλισμένου ότι  από το νέο έτος θα πρέπει να πληρώσει το 80% του εισοδήματος του για ασφαλιστικές εισφορές, ήταν ότι «όποιος αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές σε συνδυασμό με την υπέρογκη φορολογία, και το θεωρεί πατριωτικό, ας πάρει την οικογένειά του κι ας πάει στη Βουλγαρία».

Ο κ. Τσακίρης μετά το θόρυβο που ξέσπασε, υποστήριξε ότι τα όσα είπε παρερμηνεύτηκαν και μάλιστα αυτό που υποστήριξε είναι το ακριβές αντίθετο από αυτά που αποδίδονται.
-
Νέα Δημοκρατία και ΠαΣοΚ ζητούν την αποπομπή του, με την πρώτη να κάνει λόγο για δήλωση προκλητική και ενδεικτική του ύφους και του ήθους της κυβέρνησης. Η υπεύθυνη του τομέα Ανάπτυξης του κόμματος Ά. Ασημακοπούλου σχολίασε πως «η κυβέρνηση με την πολιτική της καταστρέφει τους ελεύθερους επαγγελματίες και με τις δηλώσεις της περιπαίζει τον πόνο τους. Εάν η έννοια της ευθιξίας δεν ήταν άγνωστη στην κυβέρνηση, θα έπρεπε ήδη να έχει ζητηθεί η παραίτηση του προέδρου του ΟΑ ΕΕ» πρόσθεσε. Από την πλευρά της,  η υπεύθυνη Εργασίας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ε. Χριστοφιλοπούλου, ανέφερε: «Δεν φτάνει που εξοντώνουν επαγγελματίες, επιστήμονες, αγρότες με υπέρογκη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, τους εκβιάζουν κι από πάνω».

-Η «Δράση» εξέδωσε δελτίο τύπου σε έντονο ύφος, κατά του διοικητή του ΟΑΕΕ  με το οποίο ζητεί την παραίτηση του κ. Τσακίρη, αναφέροντας πως «δεν μπορεί να διαχειρίζεται τις εισφορές των ασφαλισμένων κάποιος που τους προτρέπει να φύγουν στη Βουλγαρία».

-«Αυτός που λέει να πάμε στη Βουλγαρία μπορεί να πάει και μόνος του άμα θέλει», δήλωσε ο βουλευτής του ΣυΡιζΑ  Ν.Μανιός και πρόσθεσε «Ας πάει αυτός να κάνει τον διοικητή στη Βουλγαρία, δεν είναι αυτή η απάντηση σε ένα πρόβλημα, η απάντηση είναι κάτσε κάτω να το κουβεντιάσουμε. Όταν κάποιος είναι διοικητής σε έναν οργανισμό δεν μπορεί να λέει άμα δεν σου αρέσει φύγε, αυτό είναι έξω από κάθε δημοκρατική λογική».

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 20 Οκτωβρίου 2016, αρ. φύλλου 856

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ