24.3.17

Τοποθέτηση δημόσιων αυτόματων απινιδωτών

Ξεκίνησε πρόγραμμα σχεδιασμού και χαρτογράφησης των αναγκών για την τοποθέτηση εξωτερικών αυτόματων απινιδωτών σε δημόσια κτήρια, κεντρικές πλατείες και σε χώρους μαζικής συνάθροισης στην Δυτική Μακεδονία.
Με συνεργασία του αντιπεριφερειάρχη Υγείας Στ. Γιαννακίδη, του εντεταλμένου συμβούλου Πολιτικής Προστασίας Η. Κάτανα, των 12 δήμων της περιφέρειας, την Αστυνομική διεύθυνση, το Στρατό, το ΕΚΑΒ και τις εθελοντικές διασωστικές ομάδες, θα γίνει η επιλογή των χώρων τοποθέτησης των απινιδωτών με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα για τους πολίτες.
Η αντιμετώπιση τυχόν αιφνίδιων καρδιακών επεισοδίων σώζει ζωές. Σε ποσοστό 15-20% των ανακοπών συμβαίνει σε δημόσιους χώρους. Η ανακοπή αφορά κυρίως νεαρά άτομα χωρίς να προηγούνται προειδοποιητικά σημεία και εκδηλώνεται συνήθως με κοιλιακή μαρμαρυγή > 85% που είναι απινιδώσιμος ρυθμός. Η μείωση του χρόνου παρέμβασης είναι αναγκαία, δεδομένου ότι με τον έγκαιρο απινιδισμό, αυξάνεται θεαματικά η επιβίωση του θύματος χωρίς νευρολογικές βλάβες.
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας, (ιατρών, νοσηλευτών, πληρωμάτων ασθενοφόρων, παραϊατρικό προσωπικό), αλλά και των πολιτών, διοργανώθηκε από την αντιπεριφέρεια Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, το περασμένο Σάββατο στην Κοζάνη, ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Κανόνες χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή σε δημόσιους χώρους».
Δημοσιεύθηκαν στην ΟΔΟ στις 16 Μαρτίου 2017, αρ. φύλλου 877.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ