27.5.17

Ο Γιώργος Πέτρου διευθύνει την Καμεράτα στο Φεστιβάλ της Καρλσρούης (στις 20:00)


Το βίντεο θα είναι διαθέσιμο έως τις 31 Οκτωβρίου 2017 στις 23:59

O Γιώργος Πέτρου διευθύνει την Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής / Armonia Atenea 

στον “Αρμίνιο” του Χαίντελ  στο θέατρο της Καρλσρούης 


Η διάσημη παραγωγή του Arminio (1737) του George Frideric Handel (1685-1759) στο Διεθνές Φεστιβάλ Χαίντελ της Καρλσρούης (Internationalen Händel-Festspiele)


Διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου. Ορχήστρα: Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής / Armonia Atenea. Σκηνοθεσία: Max Emanuel Cenčić. Ερμηνεύουν οι: Max Emanuel Cenčić (Arminio), Lauren Snouffer (Tusnelda), Gaia Petrone (Ramise), Aleksandra Kubas-Kruk (Sigismondo), Juan Sancho (Varo), Owen Willetts (Tullio), Pavel Kudinov (Segeste). Λιμπρέτο στα ιταλικά, υπότιτλοι στα γαλλικά. Διάρκεια 2:47:56. Η πρεμιέρα της όπερας έγινε στις 12 Ιανουαρίου 1737 στο Covent Garden του Λονδίνου.το τρέϊλερ της παράστασης

Η ΚΑΜΕΡΑΤΑ, ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, (γνωστή πλέον διεθνώς με την επωνυμία Armonia Atenea) ιδρύθηκε το 1991 από τον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής με πρωτοβουλία του Χρήστου Λαμπράκη. Τόσο στο Μέγαρο Μουσικής μέσα στο οποίο γεννήθηκε και ενηλικιώθηκε, όσο και στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση όπου εμφανίζεται τακτικά από το 2011, η ορχήστρα έχει αναπτύξει μία πολύπλευρη καλλιτεχνική ταυτότητα, ερμηνεύοντας είτε με σύγχρονα όργανα, είτε με όργανα εποχής ένα ευρύτατο ρεπερτόριο. Παράλληλα κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της με παραγωγές όπερας, οπερέτας και χορού.Καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας είναι ο βραβευμένος με Εcho Klassik αρχιμουσικός Γιώργος Πέτρου. Προηγούμενοι καλλιτεχνικοί διευθυντές υπήρξαν ο σερ Νέβιλ Μάρρινερ, ο Κρίστοφερ Ουώρρεν - Γκρην και ο Αλέξανδρος Μυράτ. Η Armonia Atenea και ο Γιώργος Πέτρου τοποθετούνται από τον διεθνή Τύπο ανάμεσα στους σημαντικότερους σύγχρονους ερμηνευτές της μουσικής του 18ου αιώνα. Το επίπεδο και η φήμη της κερδίζουν συνεχώς έδαφος σε όλο τον κόσμο. Η Καμεράτα ηχογραφεί σταθερά και με μεγάλη συχνότητα με τις παγκοσμίου φήμης εταιρείες Decca, Deutsche Grammophon κ.ά.


  • Επόμενη όπερα στις 9 Ιουνίου 2017 με τον Alessandro (Mέγα Αλέξανδρο) του Handel, από το θέατρο των Βερσαλλιών, πάλι με τον Γιώργο Πέτρου να  διευθύνει την Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής / Armonia Atenea. 

Σχετικά: Ο Γιώργος Πέτρου διευθύνει την Καμεράτα στο θέατρο των Βερσαλλιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ