30.5.17

Διαβούλευση για την συνταγματική αναθεώρηση

Διαβούλευση με θέμα την προγραμματιζόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος υλοποίησε η «Επιτροπή διαλόγου για την συνταγματική αναθεώρηση», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας την περασμένη Παρασκευή 26 Μαΐου, στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.
Κοινωνικοί φορείς (τοπικής αυτοδιοίκηση, εμπορικοί σύλλογοι, επιμελητήρια κα), επιστημονικοί φορείς (δικηγορικοί σύλλογοι, ιατρικοί σύλλογοι, τεχνικό επιμελητήριο κα), εκπρόσωποι τυπικών ή άτυπων συλλογικοτήτων, αλλά και πολίτες συνεισέφεραν στον διάλογο. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και μέλη της επιτροπής διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση.
Η συζήτηση οργανώθηκε γύρω από τους προτεινόμενους άξονες της αναθεώρησης: Θεσμική ανασυγκρότηση του κράτους και η νέα αρχιτεκτονική του πολιτεύματος. Ενίσχυση θεσμών διαφάνειας, λογοδοσίας και συμμετοχής των πολιτών. Σχέση κράτους εκκλησίας. Ενίσχυση του κράτους δικαίου και ατομικών ελευθερίων. Συλλογικές ελευθερίες και κοινωνικά δικαιώματα. Κοινά, δημόσιος χώρος και πολιτισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ