19.5.17

Απ’ ευθείας από το Βερολίνο

Μήδεια

του Aribert Reimann


απ’ ευθείας αναμετάδοση από την Komische Oper του Βερολίνου 
την Κυριακή 21 Μαΐου  στις 19:55.


Οι ιστορίες της Μήδειας, του Ιάσονα, των Αργοναυτών… είναι από τους πιο διάσημους μύθους της αρχαίας Ελλάδας. Ο αυστριακός θεατρικός συγγραφέας Franz Grillparzer (1791-1872) έκανε την Μήδεια τον κύριο χαρακτήρα του τρίτου μέρους της τριλογίας του The Golden Fleece, στο οποίο ο γερμανός συνθέτης Aribert Reimann (1936 - ), γνωστός για τις λογοτεχνικές του όπερες, προσάρμοσε το κείμενο του F. Grillparzer το οποίο έλαβε ως βάση για την μοντέρνα σύνθεσή του Medea (2010), τοποθετώντας την Μήδεια σε ένα σύγχρονο πλαίσιο: Είναι ξένη στην Ελλάδα, μία μετανάστρια, που το περιβάλλον την αποξενώνει. Η ίδια επιστρέφει τα έργα τέχνης που έχουν λεηλατηθεί από την Κολχίδα…

Διεύθυνση: Steven Sloane, σκηνοθεσία Benedict Andrews. Στον ρόλο της Μήδειας η Αμερικανίδα Nicole Chevalier. Διάρκεια 2:30’ (συμπεριλαμβανομένου και του διαλείμματος). Η ΟΔΟΣ θα συνδεθεί με την Komische Oper του Βερολίνου λίγη ώρα πριν την έναρξη.

Η απ’ ευθείας αναμετάδοση ολοκληρώθηκε στις 22:41

Η παράσταση μαγνητοσκοπημένη θα είναι διαθέσιμη 
έως τις 28 Μαΐου 2017, στις 23:59: εδώ



Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ