8.4.17

Ευγένιος Ονέγκιν και πάλι στην Καστοριά

Το εξαίσιο φινάλε του Ευγένιου Ονέγκιν του Τσαϊκόφσκι, της 31.1.2016 σε σκηνοθεσία Barrie Kosky, από την Komische Oper του Βερολίνου, υπό  την διεύθυνση του Henrik Nánási.
Ο G.Günter Papendell ερμηνεύει τον Ευγένιο Ονέγκιν και η Asmik Grigorian την Τατιάνα υπό τους ήχους της Orchester der Komischen Oper Berlin. (Η Komische Oper του Βερολίνου κατέκτησε το α' βραβείο* της καλύτερης όπερας το 2015).


(μέγιστη ανάλυση του βίντεο: 720p).


Πιο κάτω το ίδιο finale, με υπότιτλους στην γερμανική και αγγλική:


(μέγιστη ανάλυση του βίντεο: 360p).

Ο Ευγένιος Ονέγκιν  θα μεταδοθεί για δεύτερη φορά απ’ ευθείας από την Νέα Υόρκη στο ΤΕΙ Καστοριάς το Σάββατο 22 Απριλίου στις 19:55. Η σούπερ σταρ υψίφωνος Anna Netrebko στην μια και μοναδική εμφάνισή της φέτος στη σκηνή της Met θα επαναλάβει μια από τις πιο φημισμένες ερμηνείες της στον ρόλο της Τατιάνας, της αφελούς ηρωίδας της όπερας του Tchaikovsky, που βασίζεται στο κλασσικό μυθιστόρημα του Pushkin. Το ρόλο του Ονέγκιν θα ερμηνεύσει ο Peter Mattei, υπό την διεύθυνση του Robin Ticciati, μουσικού διευθυντή του Glyndebourne Festival Opera. Σκηνοθεσία: Deborah Warner.

* * *

(*) Υποψήφια -μεταξύ άλλων- για τα φετινά βραβεία όπερας είναι Η Μύτη του Shostakovich σε σκηνοθεσία  του Barrie Kosky από την Royal Opera House του Λονδίνου, και το L’amour de loin της Saariaho σε σκηνοθεσία Robert Lepage από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης. Επίσης υποψήφια είναι και το Die Perlen der Cleopatra του Straus πάλι από την Komische Oper του Βερολίνου και σκηνοθεσία Kosky.

Την Μύτη από την ROH και τα Μαργαριτάρια της Κλεοπάτρας από την Κωμική του Βερολίνου (όπως και τον Ορφέα) αναμετέδωσε απ' ευθείας η ΟΔΟΣ. Η δε Η Αγάπη από μακριά της ΜΕΤ αναμεταδόθηκε απ' ευθείας από την Νέα Υόρκη στο ΤΕΙ Καστοριάς.


Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ