10.7.17

Το επόμενο διεθνές συνέδριο Πολιτικής Προστασίας στην Κοζάνη

Η επίσημη ανάληψη της διοργάνωσης του Διεθνούς Συνεδρίου Πολιτικής Προστασίας για το 2018, με τίτλο Safe Kozani 2018, έγινε στο κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου Safe Athens 2017, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 28 έως 30 Ιουνίου.

Στο συνέδριο συμμετείχε, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Ηλίας Κάτανας, ο οποίος μεταφέροντας τις σκέψεις του περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη, αναφέρθηκε στη σταθερή προσήλωση της περιφερειακής αρχής στα θέματα πολιτικής προστασίας και ανάδειξης του κεντρικού ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η Δυτική Μακεδονία σε βαλκανικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, πρωτοπορώντας και καινοτομώντας.

«Από σήμερα, δουλεύουμε όλοι μαζί για το Safe Kozani 2018 που είναι μια επιβράβευση των προσπαθειών που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα στην Περιφέρεια» τόνισε ο Η. Κάτανας, καταλήγοντας ότι «το συνέδριο που θα γίνει στη Δυτική Μακεδονία και θα τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών και της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, θα είναι ένα διεθνές συνέδριο, μετά και τις επαφές του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά και του περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη και θα αποτελέσει αφορμή για επιστήμονες, εκπροσώπους από τον ακαδημαϊκό χώρο, το χώρο του εθελοντισμού, της αυτοδιοίκησης, τους επαγγελματίες του κλάδου και διαχειριστές των κρίσεων, να μιλήσουν για πράγματα που μας ενώνουν. Υποσχόμαστε ως Δυτική Μακεδονία να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ