25.7.17

Τι είπε ο πρωθυπουργός στην Κοζάνη για την γούνα:



«Επιτρέψτε μου σε αυτό το σημείο να αναφερθώ για την παραγωγή της γούνας, με επίκεντρο βεβαίως την Καστοριά αλλά και στην υπόλοιπη περιφέρεια. Μια παραγωγική δραστηριότητα η οποία δοκιμάστηκε σκληρά, από μια παγκόσμια κρίση. αλλά θα έλεγα ότι διατηρεί δυνατότητες ανάπτυξης αν επιλεγούν επιχειρηματικές και πολιτικές πρακτικές στραμένες στην εξασφάλιση της ποιότητας των δερμάτων και των τελικών προϊόντων.
Μεγάλη σημασία έχει η κτηνιατρική υποστήριξη της εκτροφής η γεννητική βελτίωση και η έρευνα σε σχέση με την αναπαραγωγή των ζώων, όπως και η στροφή της ραφής στα ποιοτικά έτοιμα ενδύματα, μέσα από την βελτίωση του σχεδιασμού, την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού, και την πιστοποίηση των τεχνιτών.
Ο περιφερειακός σχεδιασμός, πρέπει να επιλέξει τις δράσεις αυτές που θα ενισχύουν αυτό που ονομάζεται τοπικό brand name.
Για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Γούνας στη Διεθνή Αγορά, στις σημερινές συνθήκες της στασιμότητας.
Και θα πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος, παρέχει εργαλεία. Παρέχει εργαλεία ενίσχυσης της συνεργασίας των επιχειρήσεων σε όλο το εύρος της αλυσίδας αξίας του κλάδου. Από την εκτροφή ως την εμπορία.
Αναφέρομαι σε δύο καθεστώτα του αναπτυξιακού νόμου, αυτό της ενίσχυσης των clusters και αυτό της ενίσχυσης τοπικών αλυσίδων αξίας».


Σχετικά: Λόγος & Αντίλογος [Γ. Ζεμπελιάδου]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ