14.7.17

Το Σκάκι




14. Qf3 Ng8

-Προφητικό το παραμύθι «Tο μαγικό χιόνι» που δημοσίευσες αγαπητή Οδός, ήρθε και εδώ, χιόνισε και όλοι έγιναν ευτυχισμένοι, πήραν τα κινητά τους και βγάζουν φωτογραφίες τη μαγεία του χιονιού, τα χιονισμένα χωριά, δρόμοι, πλατείες, χιονάνθρωποι, βαρκούλες παγωμένες και πάνω από όλα η παγωμένη λίμνη μας, μαζί με αυτήν πάγωσαν και οι δηλώσεις κατά παντός, γενικώς πάγωσαν όλα, αφού πλέον είμαστε σίγουροι ότι ζούμε σε πόλη αγγελικά πλασμένη, έως και τα αδέσποτα σκυλιά αγαπήσαμε και σκεφτόμαστε που θα τα στεγάσουμε για να είναι ζεστά.
Εν τω μεταξύ είναι τόσα πολλά τα κοσμικά που δεν ξέρουμε που να πρωτοπάμε, πάρτυ στο χιονοδρομικό μας που άνοιξε, όλοι οι ευτυχισμένοι εκεί, μετά το απόγευμα όλο και κάποια κοπή πίτας συλλόγου έχουμε, αλλάζουμε γρήγορα και να τα χαμόγελα και οι ευχές, και τι αγάπη παντού, τι προσφορά (όνειρο ζούμε μη μας ξυπνάτε), και μετά να περάσουμε από το τσιπουροδιαγωνισμό, από το ναυτικό όμιλο και κουρασμένοι αλλά ευτυχισμένοι γυρίζουμε τα βράδυα σπίτι μας και σταυροκοπιόμαστε «Μέγα θαύμα σπουδαίον και απρόβλεπτον» κι αυτό το είχες προβλέψει από το Σεπτέμβριο. Τα παιδιά δε τρισευτυχισμένα διότι τα σχολεία συνέχισαν τις διακοπές τους και μετά τις γιορτές, χιόνι είναι αυτό, ας το χαρούνε, πότε θα το ξαναδούνε άραγε; Οι μετεωρολόγοι προφητεύουν ότι θα έχουμε και νέο χιόνι αυτή την εβδομάδα άρα καλό θα είναι να συνεχίσουμε να φοράμε τις ευτυχισμένες μάσκες μας. Έτσι ακριβώς «την έχουν δει» και τα τοπικά ιντερνετικά μπλογκάκια. Ευτυχείτε! Πολλή ευτυχία, πώς θα την αντέξουμε;

Στο μεταξύ γύρω μας ο άλλος κόσμος, εκεί που δεν χιόνισε «μαγικό χιόνι», ζει και βιώνει θλιβερά γεγονότα.

-Πέραμα, Πειραιάς – σε δημοτικό σχολείο εισέβαλαν μέλη αλλά και ο υπόδικος βουλευτής του κόμματος της Χρυσής Αυγής για να μη φοιτήσουν 25 προσφυγόπουλα με δικαιολογία την υγεία των άλλων παιδιών, βρήκαν όμως την αντίδραση των γονέων και δασκάλων, τη γενική κατακραυγή και ένα πολύ όμορφο κείμενο γραμμένο από την εικαστική δασκάλα του σχολείου Ελένη Καραγιάννη (υπάρχουν ευτυχώς οι Δάσκαλοι).

-Ιταλία – στη Κεντρική πάλι σεισμοί που έφεραν χιονοστιβάδα που καταπλάκωσε ξενοδοχείο και άφησε 5 νεκρούς και 23 αγνοούμενους και 6 νεκρούς από πτώση ελικοπτέρου διάσωσης λόγω της κακοκαιρίας. Στη Βερό-να, λεωφορείο με μαθητές, καθηγητές και γονείς από την Ουγγαρία, προσέκρουσε σε πυλώνα αφού ξέφυγε της πορείας του, 15 μαθητές νεκροί.

-Κόμπλεντς, Γερμανία – συνέδριο των αρχηγών των ακροδεξιών κομμάτων της Γαλλίας (Λεπέν), της Γερμανίας (Πέτρι), της Ολλανδίας (Βίλντερς) και της Ιταλίας (Σαλβίνι) για το σχεδιασμό του μέλλοντος της Ευρώπης ενόψει των κρίσιμων εκλογών στις χώρες τους, φυσικά όλα αυτά κάτω από την ευφορία της εκλογής Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από την άλλη πλευρά μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποκλεισμός από το ακροδεξιό συνέδριο πολλών δημοσιογράφων γνωστών εφημερίδων.
Η ιστορία που δεν ξεχνάμε, 30 Ιανουαρίου 1933, ο Χίτλερ καγκελάριος, μη το αφήσουμε να ξανασυμβεί.

-Ουάσιγκτον, Ην.Πολιτείες -οι απειλές του νέου Προέδρου κατά των δημοσιογράφων για τις περιβόητες φωτογραφίες από την προσέλευση του κόσμου στην ορκομωσία του και τη σύγκριση με την αντίστοιχη πριν πέντε χρόνια, τον πίκραναν, δεν ντρέπονται, ας τις κοιτάξουν καλύτερα, εκεί στο βάθος είναι ακόμα δυο, τους μέτρησαν;

-Σερβία - Το «τρένο της οργής» από το Βελιγράδι προς τη Μητροβίτσα, στο βόρειο Κόσοβο, βαμμένο στα χρώματα της σερβικής σημαίας προκαλεί και γεμίζει ανησυχία τους πολίτες της χώρας και η λέξη που φοβόμαστε να πούμε, Πόλεμος;

-Ελλάδα – η τιμημένη αγροτιά ζέστανε τα τρακτέρ της και κατέβηκε στους δρόμους, καθιερώθηκε κάθε χρόνο μέχρι να αρχίσουν τις ανοιξιάτικες δουλειές τους κι όταν τελειώσουν θα φωνάξουν τα κλαρίνα, να ξεσκάσουν. Καλή ταλαιπωρία όσοι ταξιδέψουμε στις εθνικές οδούς αυτές τις μέρες.

 Καληνύχτα Ελλάδα
 Όπου και να ‘σαι

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 26 Ιανουαρίου 2017, αρ. φύλλου 870


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ