13.7.17

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


ΟΔΟΣ 13.7.2017 | 894

«Δίκαιη ανάπτυξη»


Σημασία έχει να αποδειχθεί εάν το Συνέδριο αυτό, με τον βαρύγδουπο και μάλλον πλάνητα τίτλο, θα μπορούσε να είναι αληθινά χρήσιμο για τον τόπο. Να αποτελέσει το Εθνικό Σχέδιο. Να δικαιούνται και να δύνανται οι εκπρόσωποι της Καστοριάς να προσφεύγουν στα συμπεράσματα και τις εξαγγελίες του, στις διεκδικήσεις για τις μελλοντικές ανάγκες του τόπου.

Διαβάστε επίσης:

ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ:
Χρήστος Χαιρόπουλος: Ο συνθέτης από την Καστοριά
Αναρωτιέμαι, γιατί δεν αναφέρεται πουθενά η καταγωγή του συνθέτη και απλώς γράφεται ότι γεννήθηκε στην Αθήνα. Όμως, είναι γνωστό ότι ήταν εγγονός του Καστοριανού Χρήστου Χριστόδουλου Χαιρόπουλου.

Λόγος & Αντίλογος
ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ:
«Περί [πολιτιστικών] εκδηλώσεων»
Να με συγχωρείς αγαπητή ΟΔΟΣ, αλλά μόνο με μία λέξη θα μπορούσε να χαρακτηριστούν αυτές οι παιδικές εκδηλώσεις: οπισθοδρόμηση.

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΟΡ. ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΗ:
Ο ανθός της λίμνης
Στοιχεία για την ιστορία των Ελλήνων Εβραίων της Καστοριάς
Οι καστοριανοί εβραίοι στη λογοτεχνία
Ο Γκολομπίας στα διηγήματα του δεν αναφέρεται ευθέως στους καστοριανούς εβραίους. Όμως, το διήγημα του «Τον καιρό της εξόδου» παραπέμπει αλληγορικά στην εβραϊκή κοινότητα της Καστοριάς.

Λόγος & Αντίλογος
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:
«Περί πολιτικής, πολιτικών & πολιτών»
(*) Τα στοιχεία του συντάκτη της επιστολής είναι μεν στην διάθεση της ΟΔΟΥ, αλλά μετά την  έρευνα που διέταξε η ηγεσία της ΕΛΑΣ, σε βάρος του εκπροσώπου των ειδικών φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας,  μετά από τις δηλώσεις του για την απαγόρευση της συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ στην πλατεία Εξαρχείων, προτιμήθηκε η ανωνυμία.

ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
-Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
ήτοι περί του ορθώς γράφειν τε και λέγειν
-Ποίηση του Χανιώτη Θανάση Πατεράκη
Τον ποιητή, λοιπόν, τον γνωρίζω μόνο από τα ποιήματά του, τσι ρίμες και τσι μαντινάδες, και σπεύδω να τον κατατάξω στην κατηγορία, στην τάξη των αξιόλογων ποιητών.

-Τερματίζοντας την γελοιότητα

-Διαξιφισμοί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

-Για το αστικό κέντρο της Καστοριάς

...κι άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 13.7.2017 | 894

Σχετικά με το εξώφυλλο: εδώ και εδώ.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/7/17

    Καταπληκτικό εξώφυλλο! Συγχαρητήρια Οδός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναγνώστης12/7/17

    Ε-κ-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ό-τ-α-τ-ο το εξώφυλλο!Πώς να μην το ξαναεπισημάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/7/17

    Φούσκα, αποδείχτηκε τελικά το Συνέδριο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σ.Ε.13/7/17

    Εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας στον συμπολίτη μας Γιάννη Σκόρδα για το σθένος του να πει τις σχετικές με εκδηλώσεις που μόνο πολιτιστικές δεν είναι παρατηρήσεις και σκέψεις του.Μακάρι, Γιάννη, να προβληματίσεις τους φορείς που τις διοργανώνουν χωρίς καν να προβληματίζονται, ούτε καν στο ελάχιστο, για το περιεχόμενό τους, ώστε του χρόνου να μην επαναληφθεί το ίδιο απαράδεκτο σκηνικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ