10.9.17

«Ο κ. Τσίπρας αδικεί την Δυτική Μακεδονία για δεύτερη φορά»

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κατέθεσε ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη με θέμα: «Ο κ. Τσίπρας αδικεί τη Δυτική Μακεδονία για 2η φορά»:

Κύριε υπουργέ, γνωρίζετε ότι στη Δυτική Μακεδονία, λόγω της παρουσίας της ΔΕΗ όλος ο πλούτος ο οποίος παράγεται από αυτή (ηλεκτρική ενέργεια, λιγνίτης κλπ.) χρεώνεται στη Δυτική Μακεδονία, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το ΑΕΠ της περιοχής, ενώ στην πραγματικότητα ο πλούτος αυτός δεν μένει στην περιοχή αλλά διαχέεται σε όλη την Ελλάδα.
Αποτέλεσμα αυτής της στρεβλής μέτρησης του ΑΕΠ μιας περιοχής είναι να φαίνονται οι κάτοικοι της περιοχής πλούσιοι ενώ κατ’ ουσίαν είναι φτωχοί και άνεργοι.
Οι συνέπειες αυτού του γεγονότος είναι πολλές. Η Δυτική Μακεδονία κατατάσσεται ανάμεσα στις τρεις πιο πλούσιες Περιφέρειες με αποτέλεσμα να δικαιούται λιγότερα κονδύλια από τα κοινοτικά προγράμματα (ΕΣΠΑ, ΣΕΣ κλπ). Επίσης, λαμβάνει μικρότερη επιδότηση στον αναπτυξιακό νόμο σε σχέση με γειτονικές περιοχές, λιγότερες θέσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας, μικρότερη επιδότηση στα αγροτικά προγράμματα ανάπτυξης κ.ά. 
Πρόσφατα, ο κ. πρωθυπουργός βρέθηκε στα αναπτυξιακά συνέδρια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Δυστυχώς όμως, μόνο για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε επιπλέον κονδύλια 110 εκατομμυρίων ευρώ, αναγνωρίζοντας τη στρέβλωση που υπάρχει στη συγκεκριμένη Περιφέρεια. Για την Δυτική Μακεδονία δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ επιπλέον.
Ευλόγως διερωτούνται οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας για ποιο λόγο έκανε αυτή τη διάκριση ο κ. πρωθυπουργός; Για ποιο λόγο αδικείται για δεύτερη φορά ο λαός της Δυτικής Μακεδονίας και μάλιστα από τα πλέον επίσημα χείλη του πρωθυπουργού της χώρας;
Κατόπιν των ανωτέρω, eρωτάται ο κ. υπουργός
Προτίθεστε κ. υπουργέ να διαθέσετε και για τη Δυτική Μακεδονία επιπλέον 110 εκατομμύρια μέσα από το ΕΣΠΑ για να αρθεί αυτή η αδικία δεκαετιών που υφίσταται
 Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ