15.11.17

Εν συντομία



⬛    Πάνω από 650 κιλά ακατέργαστης κάνναβης καταστράφηκαν στις 2 Νοεμβρίου από υποθέσεις που χειρίσθηκαν το τμήμα δίωξης ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Καστοριάς και η ομάδα πάταξης διασυνοριακού εγκλήματος του τμήματος συνοριακής φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς. Η καταστροφή πραγματοποιήθηκε ενώπιον επιτροπής, στην οποία προεδρεύει η αντιεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

⬛   Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 3/11 στο υπουργείο Εξωτερικών υπό τον υπουργό Ν. Κοτζιά και παρουσία των κ.κ. Χ. Σπίρτζη, Ν. Τόσκα, Κ. Παπανάτσιου,και του περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας κ. Θ. Καρυπίδη, λήφθηκαν οι αναγκαίες αποφάσεις για το άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού του Λαιμού Πρεσπών.

⬛   Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η τελετή της επιμνημόσυνης δέησης του ανθυποσμηναγού Ευάγγελου Γιάνναρη, ο οποίος ήταν ο πρώτος έλληνας πιλότος της πολεμικής αεροπορίας που σκοτώθηκε τον Νοέμβριο του 1940 στο ύψωμα του Προφήτη Ηλία κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Στον ίδιο χώρο, έχει στηθεί ένα παροπλισμένο πολεμικό αεροσκάφος τύπου F104 και κάθε χρόνο γίνεται τελετή με αντιπροσωπεία του γενικού επιτελείου Αεροπορίας.

⬛   Στις 3/11 σε περιοχή της Καστοριάς,συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Ιρλανδίας, ηλικίας 25 και 26 χρόνων, για κλοπή Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου, για το οποίο είχε δηλωθεί σε τμήμα Ασφάλειας της Αττικής.

⬛   Απογοητευτικές είναι οι συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα, όπως δείχνει το Εβδομαδιαίο Δελτίο του ΣΕΒ, καθώς η χώρα μας κατέχει τα πρωτεία στην ανεργία, τις χαμηλότερες αμοιβές, υψηλό κίνδυνο φτώχειας και υψηλή καταπόνηση όσων εργάζονται.

⬛   Την ευκαιρία να προχωρήσουν σε σημαντικό αριθμό πωλήσεων έδωσε στους γουνοποιούς το 2nd Fur Shopping Festival, που έκλεισε τις πύλες του στις 5 Νοεμβρίου, με την συμμετοχή 101 εκθετών. Κατά την διάρκεια του τριημέρου του φεστιβάλ, 377 εμπορικοί επισκέπτες, από 29 χώρες πέρασαν τις πύλες του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας.

⬛  Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς εκφράζει την συμπαράστασή του σε γουνοποιό, η επιχείρηση του οποίου αποτέλεσε στόχο δραστών, οι οποίοι κατάφεραν να αποσπάσουν εμπορεύματα από το εσωτερικό της.

⬛   Συνεδρίασε την Tρίτη 7/11 η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η έγκριση ή μη πρακτικού  αποσφράγισης και αξιολόγησης των δικαιολογητικών κατακύρωσης  «Προμήθεια φρέσκου κρέατος πουλερικών», του ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού «Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, διοικητικές δαπάνες και παροχή συνοδευτικών μέτρων 2015-2016» του επιχειρησιακού προγράμματος επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας και Γρεβενών, του ταμείου ευρωπαϊκής βοήθειας για τους απόρους.

⬛     Η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Καστοριάς συμμετείχε στο 8ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό, εκδήλωση που στοχεύει στην απενοχοποίηση του δημοσίου θηλασμού και την εξοικείωση της ελληνικής κοινωνίας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.

⬛   Διοργανώθηκε την Παρασκευή 3/11, από το κέντρο Κοινότητας του δήμου, φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της μεικτής ομάδας αιρετών-υπαλλήλων και των μελών της ανοιχτής θεραπευτικής κοινότητας του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, στο γήπεδο του Κάστορα στη Χλόη.

⬛  Στις 26 Νοεμβρίου  στις 11:00 οι Φίλοι Περιβάλλοντος Καστοριάς θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση  για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου  και εξελεγκτικής επιτροπής.

⬛    Πρόεδρος του νέου  Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας επανεξελέγη ο κ.  Δ. Κοσμίδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ