5.12.17

Σε δίκη ο μητροπολίτης Αμβρόσιος

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί στις 15 Μαρτίου 2018 ο μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος, μετά από μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του εννέα πολίτες, με αφορμή υβριστικά και ομοφοβικά σχόλιά του, όταν ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια το 2015.

Η μήνυση, που έγινε δεκτή από τον Εισαγγελέα με μεγάλη καθυστέρηση, αφορά όχι μόνο σε δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους, αλλά και σε κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος.

Ο κ. Αμβρόσιος είχε αναρτήσει σχόλιο, καθυβρίζοντας την ομοφυλοφιλική κοινότητα. Οι πολίτες στην μήνυσή τους χαρακτηρίζουν τα όσα έγραψε ο μητροπολίτης ως μισαλλόδοξο και ρατσιστικό λόγο που αφενός μεν προσβάλλει βαθύτατα την ανθρώπινη υπόσταση, αφετέρου δε υποκινεί, διεγείρει και προτρέπει τους πολίτες και τους πιστούς σε πράξεις βίας, μίσους και εξευτελισμού εναντίον προσώπων αποκλειστικά και μόνο λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού.

Σύμφωνα με το άρθρο 196 του Ποινικού Κώδικα, κάθε «θρησκευτικός λειτουργός ο οποίος κατά την ενάσκηση των έργων του ή δημόσια και με την ιδιότητά του προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε εχθροπάθεια κατά της πολιτειακής εξουσίας ή άλλων πολιτών τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».


Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ