11.12.17

Εν συντομία




⬛    Θετική άποψη διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλος στην σύσταση Αυτόνομου Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Δυτικής Μακεδονίας, κατά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.
Η επιχειρηματολογία που παρουσιάστηκε σχετίζεται με το γεγονός ότι η Δυτική Μακεδονία έχει τις περισσότερες λίμνες και τα περισσότερα επιφανειακά νερά σε πανελλαδικό επίπεδο. 

⬛    Στο αρχείο οδηγούνται οριστικά εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις μέχρι και τη χρήση του 2010 που αφορούν φορολογούμενους με άνοιγμα ελληνικών τραπεζικών λογαριασμών, ενώ στο τέλος του μήνα παραγράφεται και η χρήση του 2011. Ανοιχτές στο φορολογικό έλεγχο θα παραμείνουν υποθέσεις για τις χρήσεις από το 2012 και μετά.

⬛    Στις  5/12 καταγγέλθηκαν περιπτώσεις εξαπάτησης κυρίως ηλικιωμένων ατόμων στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης, καθώς άγνωστα άτομα προσποιούμενα τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, επισκέπτονταν οικίες ηλικιωμένων ατόμων και προφασιζόμενα διαρροή ρεύματος απαιτούσαν χρηματικά ποσά, συγκέντρωση και απομάκρυνση των τιμαλφών, προς αποφυγή ηλεκτροπληξίας. Μετά από επισταμένες αναζητήσεις συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 39 και 55 χρονών. 

⬛    Συνάντηση με τους εκπροσώπους των τεσσάρων Αστικών ΚΤΕΛ της Περιφέρειας είχε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ, των δρομολογίων στις άγονες γραμμές των αστικών και υπεραστικών λεωφορείων. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί σε συνεργασία με τους δήμους, οι οποίοι θα πρέπει να εντάξουν και να συμπεριλάβουν τις δράσεις αυτές στα επιχειρησιακά τους προγράμματα. 

⬛    Η σχισματική  «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία», ανακοίνωσε ότι θεωρεί την Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία ως «μητέρα της» και της αναθέτει να την επανεντάξει στην κανονικότητα. Ο βούλγαρος πατριάρχης Νεόφυτος είπε ότι οι Βούλγαροι οφείλουν να στηρίξουν την «Μακεδονική» Εκκλησία γιατί είναι «αδέλφια μας και λαός μας...». 

⬛    Εκδήλωση με θέμα η πολιτική της συνοχής στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς. Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκε η συμβολή των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών και αναπτυξιακών ταμείων στην άμβλυνση των ανισοτήτων, καθώς η πολιτική της συνοχής είναι η διαχρονικότερη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

⬛    Το υπουργείο Παιδείας συμφώνησε με τους θεσμούς στα εξής σημεία: Υποχρεωτική τήρηση από τους εκπαιδευτικούς του ισχύοντος εργασιακού ωραρίου των 30 ωρών εβδομαδιαίως. Νέες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Συμμετοχή του ΑΣΕΠ στην επιλογή στελεχών εκπαίδευσης. Αξιολόγηση για όλους τα εκπαιδευτικά στελέχη μέσα στο 2018. Αποχαρακτηρισμός της ώρας παροχής των σχολικών γευμάτων στους μαθητές ως διδακτικής ώρας.  Οι ρυθμίσεις θα ψηφιστούν πριν τα Χριστούγεννα.


⬛    Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς, πραγματοποιήθηκε την π. Κυριακή 10 Δεκεμβρίου η παρουσίαση του βιβλίου «Θανατικά ανάσματα σα σχιόνια τα’ Ερζερούμη» (Θανάτου αναπνοές στα χιόνια στο Ερζερούμ), του κ. Ιωάννη Αμαραντίδη, προέδρου της οργάνωσης Ποντίων Νομού Καστοριάς.

⬛    Και με τον δήμαρχο Άργους Ορεστικού συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δ.Παπαδημούλης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή.  Στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν και θέματα που απασχολούν τον δήμο Άργους Ορεστικού αλλά και την αυτοδιοίκηση γενικότερα. 

⬛    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Όλοι διαφορετικοί Όλοι ίσοι» της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς  στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς.

⬛    Συνεδρίασε  η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η έγκριση ή μη της απευθείας ανάθεσης για την παροχή ηχητικής κάλυψης των πολιτιστικών εκδηλώσεων του συλλόγου «Ομόνοια» Καστοριάς, του  συλλόγου «Το Τσαρσί», του συλλόγου «Η πρόοδος» Νταηλάκη Καστοριάς (έγκριση ή μη της κάλυψης θεατρικής παράστασης του ίδιου συλλόγου). Έγκριση ή μη απευθείας ανάθεσης για την προμήθεια παραδοσιακών γλυκισμάτων ενόψει υποδοχής πολιτών κατά την περίοδο των εορτών, ενόψει επίσκεψης του αντιπεριφερειάρχη σε ΚΑΠΗ και Γηροκομείο Καστοριά και για πραγματοποίηση δεξίωσης για την «Πρώτη του Έτους» και προμήθεια φλουριού στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς.

⬛    Σήμερα Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η αφή των φώτων του χριστουγεννιάτικου δένδρου στο πάρκο ολυμπιακής φλόγας υπό τους ήχους του  μουσικού συγκροτήματος Kings. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ