14.12.17

Η τελευταία παράσταση



Σε ηλικία 55 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή στις 22 Νοεμβρίου ο διάσημος ρώσος βαρύτονος Ντμίτρι Χβοροστόφσκι. Τα τελευταία δυόμιση χρόνια έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο την οποία έχασε τελικά βυθίζοντας στο πένθος τους πολυπληθείς φίλους της τέχνης του.

Τον Ιούνιο του 2015 ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο του εγκεφάλου. Ύστερα από ένα διάστημα διακοπής για θεραπεία, επέστρεψε στη σκηνή της Μετροπόλιταν Όπερας τον Σεπτέμβριο του 2015 του ίδιου χρόνου προκειμένου να ερμηνεύσει τον Κόμη ντι Λούνα στον "Τροβατόρε" του Βέρντι (φωτογραφία) με συμπρωταγωνίστρια την επίσης ρωσίδα σούπερ σταρ σοπράνο Άννα Νετρέμπκο, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Η παράσταση μεταδόθηκε απ’ ευθείας από την Νέα Υόρκη στο ΤΕΙ Καστοριάς.

Στην συνέχεια, όταν ανακοινώθηκε από την ΜΕΤ το πρόγραμμα των αναμεταδόσεων Live in HD της σαιζόν 2016-2017, ο Dmitri Hvorostovsky θα ερμήνευε την περασμένη Άνοιξη τον ρόλο του Ευγένιου Ονιέγκιν μαζί με την Anna Netrebko και πάλι, στην δεύτερη αναμετάδοση της ομώνυμης όπερας του Τσαϊκόφσκι στην Καστοριά· τον ρόλο τελικά ερμήνευσε, στις 22 Απριλίου 2017, ο Peter Mattei.



ΜΕΤ: 50th Anniversary Gala (Μαϊος 2017)


MET | TEI Καστοριάς: Il Trovatore (2015)


Από τις εμφανίσεις του στην ΜΕΤ


Με τον Kaufmann στους Αλιείς των μαργαριταριών


Το τελευταίο χειροκρότημα


Επόμενη αναμετάδοση από την Νέα Υόρκη στο ΤΕΙ Καστοριάς:
27 Ιανουαρίου 2018 
Giacomo Puccini: Tosca | Τόσκα 
[νέα παραγωγή] Διευθυντής: Andris Nelsons. Σκηνοθεσία: Sir David Mc Vicar. Με τους: Kristine Opolais (Tosca), Vittorio Grigolo (Cavaradossi), Bryn Terfel (Scarpia), Patrick Carfizzi (Sacristan)


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 30 Νοεμβρίου 2017, αρ. φύλλου 912



Σχετικά:
ΤΕΙ Καστοριάς: Il trovatore
ΜΕΤ | ΤΕΙ: Το πρόγραμμα των αναμεταδόσεων 2017-2018 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ