3.10.17

ΤΕΙ Καστοριάς | Πρόγραμμα ΜΕΤ Live in HD περιόδου 2017-2018





Οκτωβρίου 2017
  • Vincenzo Bellini: Norma
  • Νόρμα
[Νέα παραγωγή] Διεύθυνση: Carlo Rizzi. Σκηνοθεσία: Sir David McVicar. Με τους: Sondra Radvanovsky (Νόρμα), Joyce DiDonato (Ανταλτζίζα), Joseph Calleja (Πολιόνε), Matthew Rose (Οροβέζο). Σκηνικά: Robert Jones. Κοστούμια: Moritz Junge. Φωτισμοί: Paule Constable. Διάρκεια 3 ώρες και 4 λεπτά (συμπεριλαμβανομένου ενός διαλείμματος 30 λεπτών).




Η σαιζόν ξεκινάει με μια νέα παραγωγή της τραγωδίας του μπελκάντο, την «Νόρμα» του Bellini με την κορυφαία Sondra Radvanovsky στον ομώνυμο ρόλο. Το ρόλο αυτό ερμήνευσε θριαμβευτικά στην Met το 2013, όπως και σε μια σειρά ακόμα εμφανίσεις στην Canadian Opera Company, στην SanFrancisco Opera, την Bavarian State Opera, το GranTeatre del Liceu και τη Lyric Opera of Chicago, γεγονός που την τοποθετηθεί ως μια από τις κορυφαίες ερμηνεύτριες του κόσμου, στον ομώνυμο ρόλο. 



14 Οκτωβρίου 2017
Διεύθυνση: James Levine. Σκηνοθεσία: Julie Taymor. Με τους: Golda Schultz (Παμίνα), Kathryn Lewek (Βασίλισσα της Νύχτας), Charles Castronovo (Ταμίνο), Markus Werba (Παπαγκένο), Christian Van Horn (Αφηγητής), René Pape (Ζαράστρο). Σκηνικά: George Tsypin. Κοστούμια: Julie Taymor. Φωτισμοί: Donald Holder. Μαριονέτες: Julie Taymor and Michael Curry. Χορογραφίες: Mark Dendy. Διάρκεια 3 ώρες και 9 λεπτά (συμπεριλαμβανομένου ενός διαλείμματος 35 λεπτών).




Ο επίτιμος μαέστρος της Met, James Levine διευθύνει την παραγωγή  (2004) της βραβευμένης με Tony Award, Julie Taymor στο αριστούργημα του Μότσαρτ, «Ο Μαγικός Αυλός». Η Golda Chultz, κάνει το ντεμπούτο της στη Met ως Παμίνα, με την Kathryn Lewek στο ρόλο της Βασίλισσας της Νύχτας, τον Charles Castronovo στον Πρίγκιπα του παραμυθιού Ταμίνο, τον Markus Werba στον κυνηγό πουλιών Παπαγκένο, τον Christian Van Horn ως Αφηγητή και τον René Pape ως Ζαράστρο. Η επετειακή παρουσίαση του Μαγικού Αυλού, μια συντομευμένη εκδοχή στα αγγλικά για οικογένειες, ήταν η πρώτη Live in HD παράσταση που μεταδόθηκε το 2006. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η ολόκληρη η γερμανική όπερα θα μεταδοθεί στη σειρά Live in HD.




18 Νοεμβρίου 2017
[Πρεμιέρα ΜΕΤ] Διεύθυνση: Thomas Adès. Σκηνοθεσία: Tom Cairns. Με τους: Audrey Luna (Λετίσια Μαϊνάρ), Amanda Echalaz (Λουτσία ντε Νόμπιλε), Sally Matthews (Σίλβια ντε Άβιλα), Sophie Bevan (Μπεατρίς), Alice Coote (Λεονόρα Πάλμα), Christine Rice (Μπλάνκα Ντελγκάντο), Iestyn Davies (Φραντσίσκο ντε Άβιλα), Joseph Kaiser (Εντμούντο ντε Νόμπιλε), Frédéric Antoun (Ραούλ Γιεμπένες), David Portillo (Εντουάρντο), David Adam Moore (Συντ. Αλβάρο Γκόμεζ), Rod Gilfry (Αλμπέρτο Ροκ), Kevin Burdette (Κύριος Ράσελ), Christian Van Horn (Χούλιο), John Tomlinson (Δρ. Κάρλος Κόντε). Λιμπρέτο: Tom Cairns, σε συνεργασία με τον συνθέτη. Σκηνικά-Κοστούμια: Hildegard Bechtler. Φωτισμοί: Jon Clark. Προβολές: Finn Ross. Διάρκεια: 2 ώρες και 27 λεπτά (συμπεριλαμβανομένου ενός διαλείμματος 30 λεπτών).




Ο «Εξολοθρευτής Άγγελος» κάνει πρεμιέρα στην Met υπό τη διεύθυνση του ίδιου του συνθέτη Thomas Adès. Η όπερα του 2016 που παρήγγειλε η Met και ερμηνεύτηκε στα αγγλικά, βασίζεται στο σενάριο του Luis Buñuel και του Luis Alcoriza για τη βραβευμένη ταινία του Buñuel. Ο Εξολοθρευτής Άγγελος, είναι από κοινού παραγγελία και συμπαραγωγή με την Royal Opera House-CoventGarden, το Royal Danish Theatre και το Salzburg Festival, όπου και έκανε πρεμιέρα το 2016.




27 Ιανουαρίου 2018
  • Giacomo Puccini: Tosca
  • Τόσκα
[Νέα παραγωγή] Διεύθυνση: James Levine Andris Nelsons Emmanuel Villaume. Σκηνοθεσία: Sir David Mc Vicar. Με τους: Kristine Opolais Sonya Yoncheva (Τόσκα), Jonas Kaufmann Vittorio Grigolo (Καβαραντόσι), Bryn Terfel Željko Lučić (Σκάρπια), Patrick Carfizzi (Διάκος). Σκηνικά-Κοστούμια: John Macfarlane. Φωτισμοί: David Finn. Χορογραφίες: Leah Hausman. Διάρκεια: 2 ώρες και 53 λεπτά (συμπεριλαμβανομένων δύο διαλειμμάτων των 35 λεπτών έκαστο).



Ένα εκπληκτικό δίδυμο πρωταγωνιστών με την ανερχόμενη Sonya Yoncheva και τον πασίγνωστο Vitorio Grigolo, μας επιφυλάσσουν μια εκρηκτική παρουσία στην σκηνή, παρουσιάζοντας τους ρόλους της Τόσκα και του αγαπημένου της Καβαραντόσι αντίστοιχα, με τον φημισμένο Bryn Terfel Željko Lučićστο ρόλο του δόλιου Σκάρπια.



10 Φεβρουαρίου 2018
Διεύθυνση: Domingo Hindoyan. Σκηνοθεσία: Bartlett Sher. Με τους: Pretty Yende (Αντίνα), Matthew Polenzani (Νεμορίνο), Davide Luciano (Μπελκόρε), Ildebrando D’Arcangelo (Ντουλκαμάρα). Σκηνικά: Michael Yeargan. Κοστούμια: Catherine Zuber. Φωτισμοί: Jennifer Tipton. Διάρκεια: 2 ώρες και 39 λεπτά (συμπεριλαμβανομένου ενός διαλείμματος 32 λεπτών).




Το κωμικό διαμάντι του Donizetti «Το Ελιξίριο του Έρωτα», σε σκηνοθεσία Bartlett Sher και μουσική διεύθυνση του Domingo Hindoyan, παρουσιάζει την Pretty Yende ως την ζωηρή Αντίνα με τον Matthew Polenzani ως Νεμορίνο, τον απλό χωρικό που την ερωτεύεται. Ο Davide Luciano κάνει το ντεμπούτο του στην Met, στο ρόλο του υπεροπτικού αρραβωνιαστικού της Αντίνα, του Μπελκόρε, και ο Ildebrando D’ Arcangelo ερμηνεύει τον ρόλο του γυρολόγου με το μαγικό φίλτρο, δόκτορα Ντουλκαμάρα. Ο Domingo Hindoyan, κάνει το ντεμπούτο του ως μαέστρος.



24 Φεβρουαρίου 2018
Διεύθυνση: Marco Armiliato. Σκηνοθεσία: Franco Zeffirelli. Με τους Sonya Yoncheva (Μιμί), Susanna Phillips (Μουζέτα), Michael Fabiano (Ροντόλφο), Lucas Meachem (Μαρτσέλο), Alexey Lavrov (Σονάρ), Matthew Rose (Κολίν), Paul Plishka (Μπενουά / Αλτσίντορο). Σκηνικά: Franco Zeffirelli. Κοστούμια: Peter J. Hall. Φωτισμοί: Gil Wechsler. Διάρκεια: 2 ώρες και 55 λεπτά (συμπεριλαμβανομένων δύο διαλειμμάτων των 33 και 26 λεπτών αντίστοιχα).




Μια συναρπαστική νεανική διανομή πρωταγωνιστεί στην κλασσική σκηνοθεσία του Franco Zeffirelli, στην «Μποέμ», την πιο δημοφιλή όπερα στην ιστορία της Met. Η Sonya Yoncheva πρωταγωνιστεί ως Μιμί απέναντι από τον Michael Fabiano στον ρόλο του παθιασμένου συγγραφέα Ροντόλφο. Η Susanna Phillips επαναλαμβάνει τον ρόλο της κοκέτας Μουζέτας και ο Lucas Meachem ερμηνεύει τον ρόλο του εραστή της, του ζωγράφου Μαρτσέλο



10 Μαρτίου 2018
Διεύθυνση: Maurizio Benini. Σκηνοθεσία: John Copley. Με τους: Angela Meade (Σεμίραμις), Elizabeth DeShong (Αρσάκης), Javier Camarena (Ιντρένο), Ildar Abdrazakov (Ασούρ), Ryan Speedo Green (Ορόης). Σκηνικά: John Conklin. Κοστούμια: Michael Stennett. Φωτισμοί: Gil Wechsler
Διάρκεια: 4 ώρες (συμπεριλαμβανομένου ενός διαλείμματος 30 λεπτών).




Η Angela Meade κάνει το ντεμπούτο της στην Met ως Σεμίραμις, στο ομώνυμο έργο του Rossini που έχει 25 χρόνια να ανέβει στην Met. Την παράσταση θα διευθύνει ο Maurizio Benini, ενώ πρωταγωνιστούν η Elizabeth DeShong ως Αρσάκης, Διοικητής της Ασυριακής Στρατιάς, ο Javier Camarena ως ο Ινδός βασιλιάς Ιντρένο, ο Ildar Abdrazakov ως πρίγκιπας Ασούρ και ο Ryan Speedo Green ως αρχιερέας Ορόης. Η Σεμίραμις είναι η τελευταία όπερα που συνέθεσε ο Ροσσίνι στην Ιταλία.
Όνομα θρυλικής ασσυρίας βασίλισσας, τις περιπέτειες της οποίας διηγούνται διάφοροι αρχαίοι έλληνες συγγραφείς. Σύμφωνα με τις αφηγήσεις αυτές, η Σεμίραμις ήταν σύζυγος του βασιλιά Νίνου και μετά τον θάνατό του βασίλευσε μόνη στην Ασσυρία. Επιτέλεσε πολυάριθμα ειρηνικά έργα, μεταξύ των οποίων ανάκτορα και κήπους· ίδρυσε τη Βαβυλώνα και κατασκεύασε τους περίφημους κρεμαστούς κήπους της· διεξήγαγε εκστρατείες ως τις Ινδίες, όπου όμως τα στρατεύματά της νικήθηκαν αφού κατέστειλε μια συνωμοσία που είχε οργανώσει εναντίον της ο γιος της Νινύας, του οποίου διέταξε την εκτέλεση. 



31 Μαρτίου 2018
[Νέα παραγωγή] Διεύθυνση: David Robertson. Σκηνοθεσία: Phelim McDermott. Με τους: Amanda Majeski (Φιορντιλίτζι), Serena Malfi (Ντοραμπέλα), Kelli O’Hara (Ντεσπίνα), Ben Bliss (Φεράντο), Adam Plachetka (Γκουλιέλμο), Christopher Maltman (ντον Αλφόνσο). Σκηνοθεσία: Phelim Mc Dermott. Σκηνικά: Tom Pye. Κοστούμια: Laura Hopkins. Φωτισμοί: Paule Constable. Διάρκεια: 3 ώρες και 31 λεπτά (συμπεριλαμβανομένου ενός διαλείμματος 30 λεπτών).




Ο Phelim McDermott επιστρέφει στην σκηνή της Met για να σκηνοθετήσει την κωμωδία του Mozart «Έτσι Κάνουν Όλες», υπό την διεύθυνση του David Robertson. Τοποθετημένο στην δεκαετία του ’50 στο Κόνεϊ Άιλαντ, η διανομή περιλαμβάνει την Amanda Majeski στο ρόλο της διχασμένης Φιορντιλίτζι, την Serena Malfi στον ρόλο της αδερφής της, της Ντοραμπέλα, την βραβευμένη με Tony Award Kelli O’Hara στον ρόλο της τσαχπίνας υπηρέτριάς τους, της Ντεσπίνα, τους Ben Bliss και Adam Plachetka στους ρόλους των δύο αρραβωνιαστικών, του Φεράντο και του Γκουλιέλμο και τον Christopher Maltman στον ρόλο του κυνικού Ντον Αλφρέντο. Το Έτσι Κάνουν Όλες είναι συμπαραγωγή με την English National Opera.



14 Απριλίου 2018
Διεύθυνση: James Levine Bertrand de Billy. Σκηνοθεσία: Elijah Moshinsky. Με τους: Sonya Yoncheva (Λουΐζα), Olesya Petrova (Φεντερίκα), Piotr Beczala (Ροντόλφο), Plácido Domingo (Μίλλερ), Alexander Vinogradov (Βάλτερ), Dmitry Belosselskiy (Βουρμ). Διάρκεια: 3 ώρες και 38 λεπτά (συμπεριλαμβανομένων δύο διαλειμμάτων των 35 λεπτών έκαστο).




Ο επίτιμος μαέστρος της James Levine, είχε προγραμματιστεί να διευθύνει μια αναβίωση της Λουΐζα Μίλλερ που έχει να παρουσιαστεί στη Met από το 2006. Τον Levine αντικαθιστά τελικά ο Bertrand de Billy Πρωταγωνιστεί η Sonya Yoncheva ως η χωριατοπούλα Λουΐζα απέναντι στον Piotr Beczala ως Ροντόλφο. Πρόκειται για την τραγωδία του Verdi για μια νεαρή γυναίκα που θυσιάζει την ευτυχία της για να σώσει την ζωή του πατέρα της. Η αξιοζήλευτη διανομή περιλαμβάνει τον Plácido Domingo στον ρόλο του Μίλλερ, πατέρα της Λουΐζα, με την Olesya Petrova ως Φεντερίκα και τον Alexander Vinogradov στο ντεμπούτο του στην Met και τον Dmitry Belosselskiy, αντίστοιχα ως Βάλτερ και Βουρμ, τους ανελέητους ανθρώπους που έχουν βαλθεί να χωρίσουν την Λουΐζα και τον Ροντόλφο. Η Luisa Miller είναι βασισμένη στο θεατρικό έργο Ραδιουργία και Έρως (Kabale und Liebe) του Φρίντριχ Σίλερ. 



28 Απριλίου 2018
  • Jules Massenet: Cendrillon
  • Σταχτοπούτα
[Πρεμιέρα ΜΕΤ] Διεύθυνση: Bertrand de Billy. Σκηνοθεσία: Laurent Pelly. Με τους: Joyce DiDonato (Σταχτοπούτα), Alice Coote (Πρίγκιπας), Stephanie Blythe (Μαντάμ ντε λ' Αλτιέρ), Kathleen Kim (Νεράϊδα), Laurent Naouri (Παντόλφ). Σκηνικά: Barbara de Limburg. Κοστούμια: Laurent Pelly. Φωτισμοί: Duane Schuler. Διάρκεια: 2 ώρες και 47 λεπτά (συμπεριλαμβανομένου ένα  διάλειμμα 30 λεπτών).




Η μαγευτική όπερα του Massenet «Σταχτοπούτα», βασισμένη στο κλασσικό παραμύθι, κάνει πρεμιέρα στη Met υπό την διεύθυνση του Bertrand de Billy. Η σκηνοθεσία είναι του Laurent Pelly, ο οποίος έχει επιτυχημένα σκηνοθετήσει στην Met την Κόρη του Συντάγματος του Donizetti και την Μανόν του Massenet. Η Joyce DiDonato προσθέτει ένα ακόμα ρόλο στο ρεπερτόριό της στην Met, στον ομώνυμο ρόλο, τον οποίο ερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία στο Grand Teatre del Liceu, στην Santa Fe Opera και στην Royal Opera – Covent Garden. Η διανομή επίσης περιλαμβάνει την Alice Coote ως τον Γοητευτικό Πρίγκιπα, την  Stephanie Blythe ως την κακιά μητριά Μαντάμ ντε λ’ Αλτιέρ, την Kathleen Kim ως Νεράϊδα και τον Laurent Naouri ως Παντόλφ. Η Σταχτοπούτα ανεβαίνει σε συμπαραγωγή με την Royal Opera House – Covent Garden του Λονδίνου, το Gran Teatre del Liceu της Βαρκελώνης, το Théâtre Royal de La Monnaie των Βρυξελλών και την Opéra de Lille της Λίλλης Γαλλίας. Η παραγωγή ανέβηκε για πρώτη φορά στην Santa Fe Opera του Νέου Μεξικού ΗΠΑ.





Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ