30.12.17

Λόγος & Αντίλογος




«Οι  υποδείξεις του κ. Χ. Τσούγγαρη»



Αγαπητέ κ. διευθυντά,

Επιτρέψτε μου να συγχαρούμε από καρδιάς και ευγνωμονούμε τον αρχαιολόγο κ. Χ. Τσούγγαρη, για την υπόδειξή του σχετικά με την δημιουργία Αρχαιολογικού Μουσείου στο τέως ξενοδοχείο Ξενία, κατάλληλος χώρος, μεγάλο κτήριο και δίπλα από το Βυζαντινό Μουσείο, αλλά και από πλευράς σταθμεύσεων αυτοκινήτων στην παραμελημένη άνω πόλη από κάθε πολιτικό φορέα και υπηρεσία.
Ο χώρος αυτός –σύμφωνα πάντα με την γνώση του μεγάλου αριθμού αρχαιολογικών ευρημάτων- θα μπορεί για πολλά χρόνια να εξυπηρετεί την επιστήμη, την ιστορία και την ανάδειξη της αρχαιολογικής κληρονομιάς του τόπου τον οποίο και θα αναδείξει.

Ο κ. Τσούγγαρης υπηρέτησε τον νομό μας κατά το παρελθόν και γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί και ορθώς πρότεινε το Ξενία για την ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων. Εμείς με την σειρά μας, απευθυνόμεθα σ’ αυτούς που απευθύνθηκε και τους παρακαλούμε αυτήν την φορά να σκεφτούν σοβαρά και να τρέξουν να συναινέσουν στην υπόδειξή του το γρηγορότερο, διότι φαίνεται πάλι εμφανίζονται αντιδράσεις, προσωπικές διαφωνίες, ίσως και συμφέροντα, όπως των προηγούμενων ιθυνόντων της πόλεως και του νομού. Οι οποίοι με τα γνωστά, αδικαιολόγητα προσκόμματα, έβλαψαν χρόνια την πόλη και τον νομό, με καθυστερήσεις και απαράδεκτες αντιρρήσεις και μάλιστα υποτίθεται από ανοιχτόμυαλους (ας θυμηθούμε τις Σχολές, τον Στρατό, την Αστυνομία...).

Αυτή η εποχή του σκοταδιού πιστεύω πως πέρασε ανεπιστρεπτί και τώρα ας τρέξουμε γρήγορα με ανοιχτό μυαλό και υπευθυνότητα από τους αρμοδίους, για να μην ξαναγελοιοποιηθούμε όπως έγινε στο παρελθόν και στερήσουμε την πόλη και τον  νομό από αυτό που του πρέπει.
Το δις εξαμαρτείν των σοφών κατοίκων θα είναι εγκληματικό, γιατί παρουσιάζονται άλλοι που προτείνουν τον χώρο τους με το πιο γρήγορα τρόπο: «Πάρτε χώρο»… χωρίς διαδικασίες.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία 

Με εκτίμηση
Νίκος Πρωϊος

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 25 Μαΐου 2017, αρ. φύλλου 887


Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ