14.1.18

ΟΔΟΣ: Μοιραίες πολιτικές αποφάσεις [παράρτημα]


ΟΔΟΣ 8.6.2017 | 889 | σελ. 3

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Γραφείο Δημάρχου

Καστοριά 11-1-1999 / Αριθ.Πρωτ. 164

Προς Υπουργό Πολιτισμού κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

Κύριε Υπουργέ,

Ενημερώθηκα για το αριθ. Πρωτ. ΥΠΠΟ ΓΔΑ ΑΡΧ Α2 Φ21 62897 Ι 28-12-98 έγγραφο της Δ/νση  Προιστ. Και Κλασ. Αρχαιοτήτων του Υπουργείου σας αναφορικά με την ίδρυση Αρχαιολογικού Μουσείου Καστοριάς στο κτίριο του ΞΕΝΙΑ Καστοριάς.

Η Διοίκηση του Δήμου μας μετά από μακροχρόνιο και προσωπικό αγώνα διεκδίκησε και πέτυχε να αγοράσει το ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ της πόλης Καστοριάς από τον ΕΟΤ, προκειμένου να στεγάσει το Παπαλαζάρειο  Ίδρυμα - δωρεά του αείμνηστου Παπαλαζάρου- με σκοπό να λειτουργήσει ως Πολιτιστικός Πυρήνας που θα αναβαθμίσει την πολιτιστική και τουριστική υποδομή της πόλης μας. Οι σχεδιαζόμενες χρήσεις του Ιδρύματος είναι" Δημοτική Πινακοθήκη, Βιβλιοθήκη, Αίθουσα Μουσικής Δωματίου, Ξενώνα Υψηλών Επισκεπτών κλπ.

Με μεγάλη έκπληξη ενημερώθηκα για την παρέμβαση του Νομάρχη Καστοριάς να συμπεριληφθεί στο τελικό συμβόλαιο πώλησης του ΞΕΝΙΑ από τον ΕΟΤ, ο όρος παραχώρησης ενός τμήματος του κτιρίου στο ΥΠΠΟ, προκειμένου να στεγάσει τα Αρχαιολογικά ευρήματα του Νομού Καστοριάς, την οποία θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον δεοντολογικά λανθασμένη για προφανείς λόγους.

Όσον αφορά την ανεύρεση χώρου για την έκθεση των αρχαιολογικών ευρημάτων ο Δήμος Καστοριάς με ευαισθησία εδώ και πολύ καιρό φροντίζει ώστε να εξευρεθεί κατάλληλος εκθεσιακός χώρος που να καλύπτει τις ανάγκες του Μουσειακού χώρου στην πόλη της Καστοριάς σε χώρους έτοιμους προς χρήση, ώστε να λειτουργήσει το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Κύριε Υπουργέ,

Έχοντας υπόψη την προσωπική σας ευαισθησία προς την ακριτική περιοχή μας και το ενδιαφέρον σας στη Διοίκηση του Δήμου μας και προσωπικά στον Δήμαρχο, ελπίζω ότι θα συνδράμετε και εσείς ώστε να δημιουργηθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Καστοριάς με την χρηματοδότηση από το Υπουργείο σας νέου κτιρίου.

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Καστοριάς
Δημήτρης Παπουλίδης


ΚΟΙΝ. ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ Δ/ΝΣΗΣ ΠΡΟΙΣΤ .-ΚΛΑΣ ΑΡΧ/ΤΩΝ


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔο, -σε συνέχεια του πρωτοσέλιδου 
"Μοιραίες πολιτικές αποφάσεις"- στις 8 Ιουνίου 2017, αρ. φύλλου 889

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ