15.1.18

Λόγος & Αντίλογος



"Ξενία"



Αγαπητέ κύριε Χ. Τσούγγαρη

Σας ευχαριστώ για την επιστολή που μου απευθύνατε στην ΟΔΟ η όποια με χαροποίησε, διότι προσωπικότητα του κύρους σας υποστηρίζει την ιδέα της πλατείας μουσείων στην πιο περίοπτη θέση της Καστοριάς για πολιτιστικά κέντρα .

Το φυσικό περιβάλλον είναι ωραίο και εύκολα προσβάσιμο, απαλλαγμένο από κτίσματα που ενοχλούν, με το Βυζαντινό μουσείο που κυριαρχεί, τα δυο κάθετα κτίσματα Βαλαλά (πλέον η Λέσχη Αξιωματικών το ένα) που θυμίζουν την παλαιά Καστοριά και το Ξενία το οποίο είναι σαν να περιμένει κάποιον να το αναστήσει για να συμπληρώσει το τοπίο.

Να το αναστήσει με μια σημαντική λειτουργία που θα το κάνει πόλο έλξεως. Λειτουργία για την οποία είναι από θέση και κατασκευή κατάλληλο και η οποία θα είναι ένα ακόμη κόσμημα στους πολιτιστικούς θησαυρούς της Καστοριάς.

Να γίνει Αρχαιολογικό μουσείο. Ένα μουσείο που με την απουσία του πληγώνει όλους τους Καστοριανούς με πρώτο τον Δήμαρχο.

Σε όλο τον κόσμο τα πολιτιστικά μνημεία φανερώνουν τον πολιτισμό μιας πόλης και των κατοίκων της.

Με εκτίμηση
Μενέλαος Μπατρινος


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 8 Ιουνίου 2017, αρ. φύλλου 889

Φωτογραφία: Ο δήμαρχος Καστοριάς στο "Ξενία"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ