5.12.17

The Exterminating Angel



Διήρκησε μόνο ένα κλάσμα δευτερολέπτου, ανεπαίσθητο σχεδόν σε μία παράσταση δύο ωρών. Ήταν πολύ  σύντομο για να σπάσουν τα τζάμια στην Μετροπόλιταν. 
Όμως η σοπράνο  Audrey Luna, στον ρόλο της Leticia, κατά την διάρκεια της παράστασης “Ο εξολοθρευτής άγγελος” του Adès, που αναμεταδόθηκε το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 απ’ ευθείας από την  Νέα Υόρκη στο ΤΕΙ Καστοριάς, κατάφερε μετά από 137 χρόνια, να ακουστεί  η υψηλότερη νότα στην Metropolitan:  η “high A” (πιο υψηλά και από  την «φημισμένη» “high C” -C6- νότα).
Η “ high A” είναι ένας συνδυασμός γενετικού χαρίσματος, αυστηρής εκπαίδευσης και ψυχολογικής πειθαρχίας  επάνω στις εύθραυστες φωνητικές ανθρώπινες χορδές. Τόση υψηλή νότα δεν είχε ακουστεί ποτέ στην ΜΕΤ.

  • Επόμενη παράσταση: 27 Ιανουαρίου 2018, Giacomo Puccini: Tosca [νέα παραγωγή] Ένα εκπληκτικό δίδυμο πρωταγωνιστών με την ανερχόμενη Sonya Yoncheva και τον πασίγνωστο Vitorio Grigolo, μας επιφυλάσσουν μια εκρηκτική παρουσία στην σκηνή, παρουσιάζοντας τους ρόλους της Τόσκα και του αγαπημένου της Καβαραντόσι αντίστοιχα, με τον φημισμένο Bryn Terfel στο ρόλο του δόλιου Σκάρπια.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 23 Νοεμβρίου 2017, αρ. φύλλου 911


Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ