16.1.18

Φορέας διαχείρισης των λιμνών Δυτικής Μακεδονίας

Συνέντευξη τύπου για το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη βουλή και αφορά τον νέο χάρτη των περιοχών Natura και τον κατάλογο φύσης του 2000, παραχώρησε σήμερα το πρωί στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος.

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση αναιρείται ο νόμος 4109/2013 της προηγούμενης κυβέρνησης που καταργούσε το φορέα διαχείρισης της λίμνης της Καστοριάς και δημιουργείται φορέας με την επωνυμία “ Βόρα-λιμνών δυτικής Μακεδονίας” που αφορά 19 περιοχές Natura, με έδρα την Καστοριά.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό νομοσχέδιο για όλη τη χώρα και για την περιοχή μας, καθώς θα γίνει πλέον ένας συστηματικός περιβαλλοντικός σχεδιασμός που πρέπει να έχουν οι περιοχές Natura και θα εφαρμόζονται παράλληλα οι κανόνες του αναπτυξιακού προγραμματισμού», τόνισε η βουλευτής του ΣυΡιζΑ Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, η οποία ήταν παρούσα στην συνέντευξη τύπου.

«Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δίνει μια ελπιδοφόρα προοπτική για την περιοχή μας, καθώς η ίδρυση του φορέα με έδρα την Καστοριά, θα βοηθήσει στην προστασία του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής και στη βιώσιμη ανάπτυξη. Αποτελεί ένα βασικό εργαλείο που θα προστατεύσει και θα αναδείξει το περιβάλλον, θα βοηθήσει τον οικοτουρισμό, θα τροφοδοτήσει την εργασία και την προβολή των τοπικών προϊόντων», κατέληξε η βουλευτής, η οποία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει αυτούς που συνέβαλαν στην επίτευξη του στόχου και ιδιαίτερα την Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ