20.1.18

Απολογισμός στα θέματα οδικής ασφάλειας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας




Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν τα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για το μήνα Δεκέμβριο του 2017, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καστοριάς, Κοζάνης, Γρεβενώνκαι Φλώρινας.  Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, σημειώθηκαν το Δεκέμβριο του 2017, οκτώ τροχαία δυστυχήματα, έναντι δέκα το Δεκέμβριο του 2016.
Ειδικότερα:
• 1 θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, όπως και το Δεκέμβριο του 2016.
• κανένα τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου, έναντι 1 το Δεκέμβριο του 2016.
• 7 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων, έναντι 8 το Δεκέμβριο του 2016.

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων καταγράφηκαν συνολικά 10 παθόντες, το Δεκέμβριο του 2017.Ειδικότερα:
• 1 νεκρός, όπως και το Δεκέμβριο του 2016.
• κανένας σοβαρά τραυματίας, έναντι 1 το Δεκέμβριο του 2016.
• 9 ελαφρά τραυματίες, όπως και το Δεκέμβριο του 2016.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων είναι:
Υπερβολική ταχύτητα,κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και αντικανονικοί ελιγμοί.
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το Δεκέμβριο του 2017, πραγματοποιήθηκαν 8.205 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 49 παραβάσεις. Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων και 615 επικίνδυνες παραβάσεις.

• Μεταξύ αυτών: 437 για υπερβολική ταχύτητα, 27 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 15 για φθαρμένα ελαστικά,10 για μη χρήση ζώνης ασφάλειας, 10 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 6 για μη χρήση κράνους, 2 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 2 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ