7.2.18

ΟΔΟΣ: “Νέα Δημοκρατία” | Διαδικασίες


ΟΔΟΣ 6.7.2018 | 893

[και παράπονα]



ΜΕ ΒΑΣΗ ΛΙΣΤΑ 50 νέων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας σε όλη την Ελλάδα, που δόθηκε στην δημοσιότητα την περασμένη Κυριακή, επιβεβαιώνεται απόλυτα το δημοσίευμα της ΟΔΟΥ (φύλλο 887/25.5.2017) που αν και δεν περιείχε ονομαστική αναφορά, σκιαγραφούσε για την περιοχή της Καστοριάς τον κ. Βασίλειο Τσιφλικιώτη, δικηγόρο.

Ο κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Τσιφλικιώτης είναι γιος του αείμνηστου καθηγητή φιλολόγου Νικολάου Τσιφλικιώτη, ο οποίος με φλογερό πάθος ενέπνευσε υψηλά ιδανικά σε γενιές μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην μεταπολίτευση.

Ο ΙΔΙΟΣ ΑΣΚΕΙ μαχόμενη δικηγορία στην Αθήνα, χωρίς όμως να έχει αποξενωθεί από την Καστοριά την οποία άλλωστε επισκέπτεται σε τακτική βάση, διατηρώντας ακέραιους τους δεσμούς του με τον τόπο καταγωγής του ίδιου και της οικογένειάς του.

ΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ βρέθηκε κοντά σε προσπάθειες του κοινωνικού συνόλου, για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και του μνημειακού πλούτου της περιοχής εμβολίζοντας θεματολογίες που για χρόνια μονοπωλούσαν οι αριστεροί πολιτικοί χώροι.

ΟΝΤΑΣ στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια δείχνει στην περιοχή της Καστοριάς στοιχεία εσωστρέφειας, στοιχεία που κωλύουν απογοητευμένους ψηφοφόρους άλλων κομματικών χώρων, ή αστέγους και ειδικά των νεότερων γενιών να εμπιστευθούν την Νέα Δημοκρατία, ο ίδιος εμφανίζεται έτοιμος για το επόμενο βήμα.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ όμως εάν τα πρόσωπα που ανακοινώθηκαν ως νέα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θα επανδρώσουν οπωσδήποτε (ή όχι) την λίστα των βουλευτικών επόμενων εκλογών.

ΟΥΤΕ ΚΑΝ αν η διαδικασία αυτή είναι πράγματι επιτυχής και αντιπροσωπευτική. Διότι λίγες ημέρες μετά, ήδη εκφράζονται παράπονα και επιφυλάξεις.

ΕΙΔΙΚΑ για την περιοχή της Καστοριάς, ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανακοίνωση στην ίδια λίστα και του ονόματος της κ. Αγνής Κανδύλη, επίσης δικηγόρου. Που σύμφωνα με την επικρατούσα αντίληψη, δεν είχε μέχρι τώρα σχέση με την Νέα Δημοκρατία. Με εξαίρεση του... αντιπάλου. Προέρχεται από διαφορετικό κομματικό προσανατολισμό, ενώ ταυτοχρόνα είναι εκλεγμένο μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ είναι το ενδιαφέρον. Διότι αν και στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς με τον συνδυασμό της κ. Γεωργίας Ζεμπελιάδου, με άρρηκτους δεσμούς προς το βαθύ ΠαΣοΚ της παλιάς εποχής, και παραμένει ενεργή περιφερειακή σύμβουλος, φαίνεται -σύμφωνα με στελέχη της Ν.Δ.- να έχει την εύνοια της κ. Μαρίας Αντωνίου.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, η Νέα Δημοκρατία σε τοπικό επίπεδο δείχνει τάση αναδιανομής των σφαιρών επιρροής, η οποία σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον και άλλων να συμμετάσχουν σε εκλογές, βουλευτικές ή περιφερειακές-δημοτικές, δημιουργούν συνθήκες για ένα νέο περιβάλλον.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 6 Ιουλίου 2017, αρ. φύλλου 893

Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ