5.2.18

Ανακοίνωση του δήμου Άργους Ορεστικού για τις παλιαπούλιες"Ενόψει της περιόδου της Αποκριάς και της τήρησης των εθίμων της περιοχής (κάψιμο Παλιαπούλιας), ο δήμος Άργους Ορεστικού ενημερώνει όλους τους εμπλεκόμενους ότι βάσει νόμου απαγορεύεται ρητά η καύση υλικών που μολύνουν το περιβάλλον (παλαιών ελαστικών, πλαστικών, χρωμάτων κλπ).
Κάτι τέτοιο επιφέρει επιβολή σοβαρών κυρώσεων από τη νομοθεσία και δε συνάδει με το έθιμο το οποίο ανέκαθεν αφορούσε στην καύση ξύλων, αγκαθιών, ξερόκλαδων κλπ.
Άλλωστε ο δήμος Άργους Ορεστικού συμμετέχει στο «Σύμφωνο δημάρχων», τη μεγαλύτερη αστική πρωτοβουλία για το κλίμα και την ενέργεια σε επίπεδο Ευρώπης, που σαν στόχο έχει τη μείωση εκπομπής CO2 κατά τουλάχιστον 40% έως το 2030 και για τον λόγο αυτό έχει ήδη αντικαταστήσει ως βασικό καύσιμο για θέρμανση των κτιρίων του τη βιομάζα (pellet).
Ευελπιστούμε ότι στην προσπάθεια αυτή οι δημότες (μικροί και μεγάλοι) θα σταθούν αρωγοί και θα συμβάλλουν στην προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του περιβάλλοντος1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος8/2/18

    Άκου λέει να σταθούν αρωγοί και να συμβάλλουν στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Ασφαλώς και θα σταθούν, αφού άλλωστε αυτό το κάνουν ήδη και αυτοβούλως. Προσέχουν που πετάνε τις φόλες στα αδέσποτα....

    Έρρωσθε οι σουρβιώτες

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ