10.2.18

Ημερολογιακή καταγραφή έξι ετών της ελληνικής κρίσης


ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΜΠΟΥΣΙΟΣ: Χρονικό της ελληνικής κρίσης (2)
Από τον Αύγουστο του 2013 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015

Εκδόθηκε από τον κ. Αιμίλιο Μπούσιο και ο β’ τόμος του βιβλίου «Χρονικό της ελληνικής κρίσης - Από τον Αύγουστο του 2013 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015» (ο α' τόμος εδώ). Μία περιεκτική καταγραφή των γεγονότων σε 430 σελίδες, που βίωσε η ελληνική κοινωνία για ένα διάστημα 3 ετών, στην δίνη μιας οικονομικής κρίσης, η οποία συνεχίζει να ταλανίζει την χώρα και την κοινωνία.

«Ο αριθμός 2 προστέθηκε στον τίτλο του βιβλίου αυτού -αναφέρει ο συγγραφέας, που κατάγεται από την Καστοριά, στο οπισθόφυλλο του βιβλίου- διότι είναι συνέχεια ενός προηγούμενου, με τον ίδιο τίτλο, το οποίο αναφέρεται στην περίοδο μεταξύ lουνίου 2011 - Ιουλίου 2013.

»Και στα δύο βιβλία ακολουθήθηκε η ίδια μεθοδολογία για την επιλογή και καταγραφή των γεγονότων που, κατά την αντίληψή μου, μπορούσαν να αποτυπώσουν την πορεία της ελληνικής κρίσης. Όμως ως προς τα χαρακτηριστικά της, παρατηρούνται αισθητές διαφορές μεταξύ αυτών των δύο χρονικών περιόδων.

»Οι μυθιστορηματικού χαρακτήρα διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ το πρώτο εξάμηνο του 2015 και οι εν γένει πολιτικές που ακολουθεί, ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε αξιολόγηση, έθεσαν το ελληνικό πρόβλημα σε διαφορετικές βάσεις.

»Η Ελλάδα, μετά από έξι χρόνια συνεχούς και αμείωτης οικονομικής κρίσης, είναι σήμερα μια εντελώς διαφορετική χώρα. Διαφορετική όχι τόσο με μέτρο τα οικονομικά μεγέθη και τις στατιστικές, αλλά, κυρίως, τις ανθρώπινες συμπεριφορές, τα κοινωνικά αντανακλαστικά και τους προσανατολισμούς της.

»Όμως, οι σημαντικές και δομικές αλλαγές που συντελούνται σε μία χώρα εντοπίζονται ακριβέστερα όταν είναι επαρκής η χρονική απόσταση που μεσολαβεί μεταξύ δύο παρατηρήσεων. Ελπίζω τα στοιχεία και οι παρατηρήσεις που παραθέτω σ' αυτά τα δύο βιβλία να φανούν χρήσιμα για την κατανόηση των ουσιαστικών αλλαγών που συντελέσθηκαν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας».


ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΜΠΟΥΣΙΟΣ
Χρονικό της ελληνικής κρίσης (2)
Από τον Αύγουστο του 2013 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015
Αθήνα 2016, ιδιωτική εκτύπωση.
Πληροφορίες στον e-mail του συγγραφέα: embouss@otenet.gr


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 20 Ιουλίου 2017, αρ. φύλλου 895



Σχετικά: 
ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΜΠΟΥΣΙΟΣ: Χρονικό της ελληνικής κρίσης (Από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι τον Ιούλιο του 2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ