7.2.18

Σοφία Αλεξίου



Σε ηλικία 57 ετών απεβίωσε η ζωγράφος-χαράκτρια Σοφία Αλεξίου,η οποία γεννήθηκε στην Καστοριά το 1960  όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια έως το 1967.
Σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στο Royal College of Art, στην Kunst Akademie και στο European Kaleidoscope Project.
Συμμετείχε σε πλειάδα ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Γουλανδρή, στην 4η Biennale Γραφικών Τεχνών στο Βελιγράδι, στην 1η Triennale Χαρακτικής, στην «Visual Arts» στο Cambridge, στην 3η Biennale Πεκίνου, καθώς και στην 6η Biennale Kresby Pilzen. Επιπλέον είχε στο ενεργητικό της ατομικές εκθέσεις στην Γκαλερί Αέναον και στο «Hard Rock Café» στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας και εργάσθηκε ως καθηγήτρια καλών τεχνών.
Το ΔΣ του Επιμελητήριου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος για τον πρόωρο θάνατο της καλλιτέχνιδος εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 13 Ιουλίου 2017, αρ. φύλλου 894

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ