12.3.18

Εν συντομία




⬛   Εγκρίθηκε η διάθεση πιστώσεων ύψους 230.000,00 € για την προμήθεια μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού καθώς και 187.600,00 € για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτηρίων και αύλειων χώρων για τον δήμο Καστοριάς από το υπουργείο Εσωτερικών, ο υπουργός του οποίου υπέγραψε, δύο προσκλήσεις συνολικού προϋπολογισμού 110 εκατ. €, με τις οποίες ενεργοποιείται το ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης δήμων.

⬛   Ο περιφερειακός σύμβουλος Καστοριάς κ. Δ.Σαββόπουλος, προς τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θ.Καρυπίδη με θέμα “Στρατηγικό και επιχειρησιακό σχέδιο του κλάδου της γούνας”.

⬛  Νέα υπηρεσία δημιουργήθηκε από την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό με σκοπό την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης σε οικογένειες ατόμων με αυτισμό. Η υποστήριξη αυτή περιλαμβάνει την συνεργασία των οικογενειών με ψυχολόγο για την επίλυση των καθημερινών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν. Πληροφορίες: τηλ. 2467024636 και mail: autismkastoria@gmail.com

⬛  Σε δις ισόβια για τα αδικήματα του φόνου και της διακεκριμένης ληστείας, καταδικάστηκε τελικά από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κοζάνης, ο ειδικός φρουρός για την δολοφονία 52χρονου, οδηγού ταξί, σε αγροτική περιοχή της Καστοριάς.

⬛   Εθιμοτυπική επίσκεψη στον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, πραγματοποίησε ο γενικός πρόξενος της Γαλλίας στην Θεσσαλονίκη και πρόεδρος του Γαλλικού Ινστιτούτου Philippe Ray.

⬛   Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου Καστοριάς με τη συμμετοχή του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου για το ΕΣΠΑ και τα έργα της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων, τόσο από την περιφέρεια όσο και από τον δήμο.

⬛   Το τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Καστοριά και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης γενικού προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά.

⬛  Με τον δήμαρχο Καστοριάς συναντήθηκαν αντιπρόσωποι κινεζικού επενδυτικού ομίλου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε εκ μέρους τους επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την περιοχή αναφορικά με τους τομείς του διαμετακομιστικού εμπορίου και του τουρισμού, σύμφωνα με δελτίο τύπου του δήμου.

⬛   Περισσότεροι από 74 χιλιάδες πολίτες που χρωστούν εκατομμύρια στο Δημόσιο "πετάχτηκαν έξω" από την ρύθμιση των 100 δόσεων και απειλούνται με κατασχέσεις και άλλα μέτρα.

⬛   Κατά τη διάρκεια του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου Στρατιωτικών, που έλαβε χώρα στην Καστοριά με την συμμετοχή εκπροσώπων στρατιωτικών ενώσεων, βραβεύτηκαν ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Α. Αγγελής και ο αντιδήμαρχος κ. Χ. Δαμιανού για την συνδρομή του Δήμου Καστοριάς στο συνέδριο.

⬛   Συνάντηση με τον βουλευτή του Κ.Κ.Ε. κ. Θανάση Παφίλη είχε ο δήμαρχος Καστοριάς, στην οποία συζητήθηκαν θέματα που έχουν σχέση με την επικρατούσα κατάσταση στην τοπική αυτοδιοίκηση.

⬛   Αιτήσεις για κατάληψη  κοινοχρήστου χώρου στον δήμο Καστοριάς για το έτος 2018: έως και την 31η Μαρτίου 2018.

⬛   Παράταση προγράμματος των εμβολιασμών των αλεπούδων έναντι του ιού της λύσσας: έως και την 31η Μαρτίου 2018.

⬛    Η υποβολή αιτήσεων  στην πρόσκληση για το μέτρο βιολογικής κτηνοτροφίας: έως και 11η Απριλίου 2018.

⬛    Στους επόμενους έξι μήνες αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, εκτιμά η ΕΣΕΕ. Για το τρέχον έτος τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά τις εξής Κυριακές: 1 Απριλίου, 6 Μαΐου, 15 Ιουλίου, 4 Νοεμβρίου, 16, 23 και 30 Δεκεμβρίου.

⬛    Μερικά από τα θέματα της τελευταίας συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. ήταν: Έγκριση ή μη απευθείας ανάθεσης για την συνδιοργάνωση της Fur Excellence in Athens 2018 International Fur Fair στην Αθήνα, με την Π.Ε. Καστοριάς, από 23 έως 25 Μαρτίου 2018. Έγκριση ή μη απευθείας ανάθεσης για τις εργασίες απόφραξης-αποκατάστασης της διαρροής και την επισκευή των αγωγών του δικτύου αποχέτευσης της ανατολικής πλευράς του διοικητηρίου της Π.Ε. Καστοριάς. Έγκριση ή μη απευθείας ανάθεσης για την προμήθεια κλιματιστικού για τις ανάγκες του γραφείου ΠΑΜ - ΠΣΕΑ / Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καστοριάς. Έγκριση ή μη απευθείας ανάθεσης για catering στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, στο πλαίσιο εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2018.

⬛    Ένας 34χρονος νεκρός και ένας 33χρονος βαριά τραυματίας είναι ο απολογισμός δυστυχήματος που σημειώθηκε  έξω από την Φλώρινα, όταν αμαξοστοιχία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Φλώρινα - Θεσσαλονίκη, συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο.

⬛    Πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου η τελετή απονομής των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων 2015 / 2016  και των Κρατικών Βραβείων Συγγραφής Θεατρικού Έργου 2016. Στην τελετή, απενεμήθη το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος-Νουβέλας στον κ. Ηλία Παπαμόσχο, για το έργο του με τίτλο «Η αλεπού της σκάλας και άλλες ιστορίες», εκδ. Κίχλη.

⬛    Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με άτομα που γνωρίζουν την ρωσική γλώσσα κατά τη διάρκεια της 43ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2467022353-23116.


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος12/3/18

    Ο αγαπημένος ολιγάρχης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με όπλο;
    Ψέματα! Αυτά μόνο στην Κολομβία συμβαίνουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ