14.4.18

"Δώρο οι συντάξεις αν λυθεί το Σκοπιανό"

Την παράταση για έξι μήνες των περικοπών στις συντάξεις που έχουν ψηφιστεί για να ισχύσουν την 1η Ιανουαρίου 2019 θα λάβει ως δώρο η ελληνική κυβέρνηση εάν κλείσει το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, αναφέρει η εφημερίδα “Τα Νέα

Έγκυρες ευρωπαϊκές πηγές, εμφανίζουν τους Γερμανούς να έχουν υποσχεθεί στον Αλέξη Τσίπρα ένα αντάλλαγμα με ισχυρά πολιτικά οφέλη για τον ίδιο και τον ΣυΡιζΑ, στην περίπτωση που καταλήξει σε συμφωνία για το όνομα των Σκοπίων με τον ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ.

Πρόκειται για τη μετάθεση κατά έξι μήνες του μέτρου των περικοπών στις συντάξεις, γεγονός που εκτιμάται ότι θα δώσει βαθιά ανάσα στο κυβερνητικό στρατόπεδο και θα ανοίξει στον Αλέξη Τσίπρα τον δρόμο για τη διεξαγωγή εκλογών τον Μάιο του 2019.

Το μαχαίρι στις συντάξεις αποτελεί αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο αγκάθι που έχει μπροστά της η κυβέρνηση τροφοδοτώντας τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ακόμη και εντός του 2018.

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι πηγαίνοντας στις κάλπες με τους συνταξιούχους να έχουν ήδη γευτεί το νέο πικρό ποτήρι των κομμένων έως 25% αποδοχών τους η εκλογική φθορά θα είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, άλλωστε, η κυβέρνηση ήδη έχει ζητήσει από τους δανειστές να ρίξουν νερό στο κρασί τους και να δώσουν το πράσινο φως για την εξάμηνη αναβολή των μειώσεων στις συντάξεις, επικαλούμενη το υπερπλεόνασμα του προϋπολογισμού.

4 σχόλια:

  1. Panos Tzortzis [facebook]15/4/18

    Κανα καθρεφτάκι παίζει;;;
    Καμιά κατσαρόλα δώρο;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nick Papadopoulos [facebook]15/4/18

    Δεν είμαστε με τα καλά μας... Που να μην προλάβουν να τελειώσουν ότι άρχισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Filippos Dimitriadis [facebook]15/4/18

    Αν φας το φαγητό σου θα σου πάρω γλυφιντζούρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/4/18

    Νομιζω ότι με τις μεταβολες στον ΕΦΚΑ θα πρέπει να προβλεφθεί ειδική -έξτρα εισφορά για τη στήριξη των αναξιοπαθούντων και χειμαζομένων -λόγω της κωλυσιεργίας μας- γειτόνων μας από τα βαλαντια των εχόντων και κατεχόντων (την Μακεδονία...) ΄Ελλήνων!

    α υ τ ό χ θ ω ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ