20.5.18

Σύναψη μνημονίου συνεργασίας στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Την Δευτέρα 14 Μαΐου, η διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας υποδέχθηκε πενταμελή αντιπροσωπεία του πανεπιστημίου Χημικής Τεχνολογίας του Πεκίνου για την σύναψη μνημονίου συνεργασίας.
Το πανεπιστήμιο Χημικής Τεχνολογίας του Πεκίνου ιδρύθηκε το 1958 και έχει συνολικά 14 σχολές στις οποίες φοιτούν 15.000 προπτυχιακοί και 6000 μεταπτυχιακοί φοιτητές. Κατατάσσεται σε υψηλές θέσεις στην προσέλκυση κονδυλίων, έχοντας προσελκύσει, από ανταγωνιστικά προγράμματα και τη βιομηχανία, 93 εκατομμύρια € το 2016.
Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας φιλοδοξεί να αποτελέσει «γέφυρα» μεταξύ δύο πολιτισμών και μοχλό συνέργειας με τα ακαδημαϊκά Ιδρύματα της  Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.  Στα αναμενόμενα οφέλη συγκαταλέγεται και η ανταλλαγή / αμοιβαίες επισκέψεις μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας με στόχο την προώθηση της επιστημονικής έρευνας και της διδασκαλίας, καθώς και την διοργάνωση από κοινού δραστηριοτήτων (λ.χ. συνεδρίων, ημερίδων, εκδηλώσεων), κοινές ανακοινώσεις σε συνέδρια κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ