13.5.18

Λόγος & Αντίλογος




Άλλωστε το είπαν οι προφήτες



Αγαπητή ΟΔΟΣ,

ΕΠΕΛΕΞΑ αυτή την φωτογραφία των προέδρων Ρωσίας και Τουρκίας μεταξύ των εκατοντάδων πρόσφατων που προσφέρονται σε όλα τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο.

ΑΦΟΡΜΗ (μου) τα όσα ακούγονται για το ότι η Τουρκία σχηματίζει με την Ρωσία και το Ιράν, αμυντικό άξονα και ότι ενδέχεται ακόμη να αποχωρήσει (η Τουρκία) από το ΝΑΤΟ, σφυρηλατώντας όλο και πιο στενές σχέσεις με την Ρωσία.

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ άλλωστε η προμήθεια πανάκριβων πυραυλικών συστημάτων, εκ μέρους της Τουρκίας από την αγορά της Ρωσίας, με αποτέλεσμα η από αιώνες σχέση μεταξύ των δύο μεγάλων κρατών της ευρύτερης περιοχής (κληρονόμων Τσάρων και Σουλτάνων) να προσλαμβάνει τα χαρακτηριστικά ακαταμάχητου και σφοδρού πολιτικού ειδυλλίου. Ειδικά μεταξύ των δύο ηγετών.

ΕΓΩ ΟΜΩΣ, αγαπητή ΟΔΟΣ, θέλω να καθησυχάσω τους φίλους αναγνώστες. Όλα αυτά είναι μεγάλα ψεύδη και συκοφαντίες.

ΤΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΝΟΗΣΕΙ η χριστιανική Δύση και όσοι υβριστές αποκαλούν τους μεγάλους αυτούς δημοκρατικούς ηγέτες, που είναι λαοφιλείς στην Ελλάδα, «Τσάρο» και «Σουλτάνο» αντίστοιχα.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ έχει ως εξής: Ο ομόδοξος Ρώσος, ο προσκυνητής του Αγίου Όρους, του παίζει πολιτικό–στρατιωτικό παιγνίδι.

ΑΛΛΩΣΤΕ το είπαν, γραφές, ασκητές και προφήτες: Ο «Ξανθός» θα μας δώσει πίσω την Πόλη και την Αγιά Σοφιά. Τώρα το γεγονός ότι και οι δυο είναι ξανθοί, μη μας μπερδεύει. Άλλωστε οι δύο τους πάνε πια πακέτο.

ΕΤΣΙ στην φωτογραφία που επέλεξα, ο ομόδοξος ρώσος πρόεδρος κ. Πούτιν, προσποιείται ότι πουλάει πυραύλους στην Τουρκία. Υποκρίνεται ότι ανταλλάσσει όρκους παράφορης συμμαχίας.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ο ορθόδοξος αδελφός μας του σφίγγει το χέρι, το μαγκώνει καλύτερα, μέχρι να του το σπάσει. Η έκφραση πόνου, στα ελαφρώς σφιγμένα χείλη του τούρκου προέδρου, είναι ορατή. Όπως και ο θρίαμβος του ξανθού γένους.

ΚΑΤΟΠΤΕΥΕΙ τον χώρο –ο Ρώσος–, πώς θα εισβάλλει στην Πόλη να την απελευθερώσει, πώς θα στρέψει τους πυραύλους που πούλησε στο εσωτερικό της Τουρκίας, πώς θα μας την επιστρέψει με συνοπτικές διαδικασίες.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ να βρει τον πιο κοντινό δρόμο για την Κόκκινη Μηλιά, και πώς θα ανοίξει έφιππος την Πύλη στην Αγιά Σοφιά.

ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ, παγιδεύτηκε. Την πάτησε. Νομίζει ότι κάνει deals και business με τους αδελφούς μας Ρώσους. Μη σας πω ότι είναι και αυτός στο κόλπο. Κρυπτο-ορθόδοξος.

ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ. Ο μαρμαρωμένος βασιλιάς δεν θα μείνει για πολύ ακόμη… κάγκελο.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΨΑΝ άλλωστε – ρωτήστε και μερικές δεκάδες κληρικούς που ομνύουν όρκους λατρείας. Στον πασών των Ρωσιών.

ΤΟ ΕΙΠΑΝ ότι, πάλε με χρόνια με καιρούς λοιπόν, πάλε δικά μας θα είναι. Όπως το λένε νεοελληνικά «τα δικά σου δικά μου, και τα δικά μου δικά μου».

ΓΙΑ 1000 χρόνια τώρα από το Σχίσμα, όλες οι ομόδοξες προφητείες επαληθεύονται.

ΚΑΙ ΑΣΤΕ τους κακεντρεχείς Ευρωλιγούρηδες να υποστηρίζουν χαιρέκακα το αντίθετο. Αν έχεις τέτοιους φίλους, τι να τους κάνεις τους άλλους;

ΠΑΛΕ με χρόνια με καιρούς, λοιπόν.

Ο αναγνώστης (και ψάλτης) σου


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 23 Νοεμβρίου 2017, αρ. φύλλου 911



Επιλογή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ