13.6.18

Εν συντομία




⬛ Συνάντηση εργασίας με τον διοικητή του νοσοκομείου Καστοριάς κ. Β.Αντωνιάδη είχε η βουλευτής Καστοριάς του ΣυΡιζΑ κ. Ολ. Τελιγιορίδου η οποία δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «τα τελευταία δύο χρόνια το νοσοκομείο Καστοριάς έχει αναβαθμίσει κατά πολύ τις υπηρεσίες». Στη συνάντηση συζητήθηκε και η ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου ύψους 1.500.000 € μέσω ΕΣΠΑ καθώς και η αγορά νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ύψους 876.000 €.

⬛ Στις εργασίες του διεθνούς forum, για την ανάπτυξη και εξέλιξη του κοινοβουλευτισμού, που πραγματοποιήθηκε στην Μόσχα βρέθηκε η βουλευτής της Ν.Δ. Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου, όπου και πραγματοποίησε ομιλία με θέμα “Το πρόβλημα των προσφύγων και η βελτίωση της μεταναστευτικής πολιτικής”. Λόγω της απουσίας της, αποδοκιμάστηκε στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία, που πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά.

⬛   Από τις 15 έως τις  24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι “Μέρες γιορτών Βοΐου”, στην Σιάτιστα, Πελεκάνο, Εράτυρα, Αλιάκμονα και Νεάπολη.

⬛   Την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που προβλέπει την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στην Φλώρινα και την Μεγαλόπολη Αρκαδίας ζητά με απόφασή του το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.

⬛   Εξιχνιάστηκε κλοπή που διαπράχθηκε τον Απρίλιο σε περιοχή της Καστοριάς και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 28χρονου αλλοδαπού, ο οποίος αφαίρεσε από οικία 72χρονου ημεδαπού σε περιοχή της Καστοριάς, 370 ευρώ, δύο χαρτονομίσματα Η.Π.Α. και προσωπικό αντικείμενο.

⬛   Σε συνέχεια της σύλληψης 50χρονου ημεδαπού και 52χρονου αλλοδαπού σε περιοχές της Καστοριάς και της Ημαθίας (σχετικό δημοσίευμα σε προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας) και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίστηκε μη λειτουργικό εργοστάσιο στην Θεσσαλονίκης, ως χώρος αποθήκευσης «καβάτζα» ναρκωτικών ουσιών όπου βρέθηκαν 8,12 κιλά ηρωίνης και 210,22 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Ασφάλεια Καστοριάς.

⬛ Το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του 20ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Άργους Ορεστικού στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού. Θα συμμετάσχουν χορωδιακά σχήματα από την Κοζάνη, Λευκάδα, Λευκωσία, Νίκαια, Πτολεμαΐδα, Bajna Luka κ.ά.

⬛   «Δεν θέλω να είμαι μέρος μιας γενιάς υπνοβατών που έχει ξεχάσει το παρελθόν της. Θέλω να είμαι μέρος μίας γενιάς που επέλεξε να υπερασπισθεί την δημοκρατία της», τόνισε  ο Εμμανουέλ Μακρόν, απευθύνοντας πρόσκληση για διάλογο εντός της ΕΕ για το μέλλον της Ευρώπης. Η απάντηση στον αυταρχισμό, τόνισε ο Μακρόν, δεν πρέπει να είναι η αυταρχική δημοκρατία, αλλά η κυριαρχία της δημοκρατίας.

⬛ Συνεδρίασε  το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) του Δήμου Καστοριάς, με θέμα την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών. Στην συνεδρίασε εντοπίστηκαν προβλήματα και ελλείψεις, ανατέθηκαν συγκεκριμένες δράσεις για επίλυση αυτών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ