17.6.18

Εν συντομία




⬛  Σε ομόφωνη απόφαση κατά της κατασκευής σταθμών διοδίων, μετωπικών, πλευρικών και αναλογικών, στα όρια του δήμου Βοΐου κατέληξε το δημοτικό συμβούλιο κατά την έκτακτη συνεδρίαση στην οποία παρέστη και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Φώτης Κεχαγιάς.

⬛  Η βουλευτής του ΣυΡιζΑ Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, βραβεύθηκε από τον σύλλογο Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς.

⬛ Με διακόσιες χιλιάδες γόνο πέστροφας, εμπλουτίστηκαν τα λιμνοφράγματα Βασιλειάδας, Βράχου και Γέρμα από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, στα πλαίσια προγράμματος τόνωσης του υδάτινου πλούτου της περιοχής.

⬛  Ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Α.Αγγελής, συμμετείχε στην συνεδρίαση της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, όπου και έγινε ενημέρωση των δημάρχων για το σχέδιο νόμου που αφορά στο νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση (πρόγραμμα Κλεισθένης Ι).

⬛   693,41 ακατέργαστης κάνναβης από υποθέσεις που χειρίσθηκε η Ασφάλεια Καστοριάς καταστράφηκαν με καύση σε υψικάμινο στο εργοστάσιο του ΑΗΣ Καρδιάς. Η καταστροφή πραγματοποιήθηκε ενώπιον επιτροπής, στην οποία προεδρεύει η αντιεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

⬛   Η Κομισιόν σχεδιάζει για όλες τις χώρες-μέλη νέες ταυτότητες με ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα και επιπλέον βιομετρικά στοιχεία. Σε κάθε καινούρια ταυτότητα θα εμφανίζεται η φωτογραφία και το ονοματεπώνυμο του κατόχου, όχι όμως και το δακτυλικό του αποτύπωμα.

⬛  Συνελήφθη αλλοδαπός  στην Καστοριά σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα  σύλληψης για διακεκριμένη  περίπτωση κλοπής.

⬛  Εγκρίθηκε η τεχνική βοήθεια εκ μέρους  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την μετάβαση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  μέσω της πρωτοβουλίας Coal Platform.

⬛   Έως τις 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι «Μέρες γιορτών Βοΐου», στην Σιάτιστα, Πελεκάνο, Εράτυρα, Αλιάκμονα και Νεάπολη.

⬛    Ανακοινώθηκε η έγκριση της τεχνικής βοήθειας προς την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μέσω της πρωτοβουλίας που αναλήφθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον μετασχηματισμό και την οικονομική διαφοροποίηση των ανθρακοφόρων περιοχών της Ευρώπης.

⬛  Το δημαρχείο Καστοριάς επισκέφτηκε ο γενικός γραμματέας ΑΔΕΔΥ κ. Σταύρος Κουτσιουμπέλης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο κ. Σ.Νικολάου και τα μέλη του Δ.Σ ΑΔΕΔΥ Νομού Καστοριάς. Η επίσκεψη του γενικού γραμματέα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της συνεργασίας του με τους φορείς και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της περιοχής.

⬛  Κατά την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η έγκριση  απασχόλησης δέκα  αποφοίτων των ΕΠΑΛ στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Η έγκριση επικαιροποίησης σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Π.Ε. Καστοριάς και του Δήμου Καστοριάς για το έργο «Εσωτερική οδοποιία Καλοχωρίου». Και η έγκριση του τρόπου δημοπράτησης για τα έργα «Παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας της επαρχιακής οδού Κοζάνης – Λάρισας προς Λιβαδερό» προϋπολογισμού 593.000,00 €  και «Επέκταση υφιστάμενου τεχνικού στο 6ο χλμ του επαρχιακού δρόμου Κοζάνης-Αιανής» προϋπολογισμού: 71.000,00 €.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ