30.6.18

Tutto nel mondo è burla | Όλα σ' αυτόν τον κόσμο είναι μια φάρσα




Απόσπασμα από το φινάλε της β' πράξης του Falstaff του Giuseppe Verdi, που μεταδόθηκε σε HD απ' ευθείας την Νέα Υόρκη στο ΤΕΙ Καστοριάς, στις 14 Δεκεμβρίου 2013.

Η παράσταση έκλεισε θριαμβευτικά με τα φώτα της πλατείας να ανάβουν σταδιακά στα τελευταία λεπτά της μουσικής και όλη την αίθουσα να μεταβάλλεται προς στιγμήν σε προέκταση της σκηνής στο πνεύμα του σαιξπηρικού teatrum mundi, αλλά και του τελευταίου χορωδιακού: «Tutto nel mondo e burla» (Όλα σ' αυτόν τον κόσμο είναι μια φάρσα), με την ειρωνική αλλά και φιλοσοφική διάθεση του οποίου ο μεγάλος συνθέτης σφράγισε το κύκνειο άσμα του.

Διευθυντής ορχήστρας: James Levine. Σκηνοθεσία: Robert Carsen. Σκηνικά: Paul Steinberg. Κοστούμια: Brigitte Reiffenstuel. Φάλσταφ: Ambrogio Maestri. Νανέτα: Lisette Oropesa. Άλις: Angela Meade. Κυρία Κουΐκλι: Stephanie Blythe. Μεγκ Πέϊτζ: Johnson Cano. Φέντον: Paolo Fanale. Φορντ: Franco Vassallo.


Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ